Εκπαιδευτικοί: Διεκδικούν μισθούς χωρίς περικοπές για τον Απρίλιο

Πρωτοβουλία λαμβάνουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ξεχωριστά η κάθε μία, με στόχο να διεκδικήσουν την κανονική καταβολή μισθών για τον τρέχοντα μήνα, χωρίς τις περικοπές που επιβλήθηκαν το 2012.

Όπως πληροφορείται το Sigmalive, κάθε μία από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα μαζέψει υπογραφές των μελών της, τις οποίες θα αποστείλουν στην Γενική Λογίστρια, ζητώντας την καταβολή μισθών χωρίς περικοπές, όπως αποφάσισε δηλαδή το Διοικητικό Δικαστήριο, που έκρινε τον νόμο που προνοούσε περικοπές μισθών και συντάξεων ως αντισυνταγματικό.

Εξάλλου,

ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου κάλεσε τους Δημόσιους Υπαλλήλους να επιδείξουν υπομονή έως ότου εκδικαστεί η έφεση, προτού κινηθούν νομικά για να διεκδικήσουν και άλλοι αναδρομικά τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηπέτρου χαιρέτισε το γεγονός ότι ο ΓΕ προχώρησε σε έφεση, διότι, όπως είπε, τηρήθηκαν οι σωστές νομικές διαδικασίες.

Όσον αφορά την επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών από την απόφαση του Διοικητικού, ανέφερε ότι δεν ξεπερνά τα 840.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας (μέχρι το 2022).

Keywords
Τυχαία Θέματα