«Έκοψαν» Κύπριους από πρυταν.εκλογές;Τι απαντά η Δ. Επιτροπή

Σε σοβαρή καταγγελία για τις πρυτανικές εκλογές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προέβη το πρωί ο ακαδημαϊκός Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πάνος Ραζής, μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, με τον Λάζαρο Μαύρο.

«Αποκλεισμό Κυπρίων υποψηφίων από τη διαδικασία προσωπικών συνεντεύξεων για τη θέση του πρυτάνεως

στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου», κατήγγειλε ο Πάνος Ραζής, διευκρινίζοντας ότι κάποιοι από τους υποψηφίους που αποκλείστηκαν είναι διεθνούς φήμης.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Ραζής, είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται πρυτανικές εκλογές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφού μετά από 11 χρόνια λειτουργίας, αυτονομείται.

Σύμφωνα με τον Πάνο Ραζή, αν και στην προκήρυξη της θέσης δεν αποκλείονταν από τα κριτήρια Κύπριοι υποψήφιοι, εντούτοις, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει, έχουν αποκλειστεί όλοι οι Κύπριοι υποψήφιοι και παραμένουν μόνο υποψήφιοι ακαδημαϊκοί εξ Ελλάδος.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ότιδήποτε γίνεται εκτός προκήρυξης, είναι παράνομο», τόνισε ο κ. Ραζής.

Διοικούσα επιτροπή: Καθόλα αμερόληπτη διαδικασία - Δεν αποκλείστηκαν Κύπριοι

Σε επικοινωνία του Sigmalive με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Κωστάκη Χρίστου, υπεραμύνθηκε των πυρών, κάνοντας λόγο, μάλιστα, για μία καθόλα αμερόληπτη διαδικασία.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χρίστου, ορίστηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή μία πενταμελής επιτροπή από διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς, οι οποίοι είναι και οι υπεύθυνοι για την επιλογή του πρύτανη, του αντιπρύτανη κ.ο.κ.

Η πενταμελής επιτροπή απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς εξ Ελλάδος, οι οποίοι, όμως, δεν εργάστηκαν ποτέ στον ελλαδικό χώρο, όπως είπε ο κ. Χρίστου, για να προσθέσει ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους εν λόγω ακαδημαϊκούς από τα «ψεύδη που εκτοξεύθηκαν το πρωί».

«Πρόκειται γι’ αμερόληπτη διαδικασία, καθόλα αξιοκρατική, όπου οι υποψήφιοι κρίνονται καθαρά από τις ικανότητές τους», διατράνωσε ο κ. Χρίστου, για να τονίσει παράλληλα ότι: «Βεβαίως και υπάρχουν Κύπριοι στη διαδικασία συνεντεύξεων, είναι ψέμα ότι δεν υπάρχουν. Μένω όμως μέχρι εδώ, γιατί βρισκόμαστε μεσούσης της διαδικασίας. Αλίμονο να εξαιρούνται ρατσιστικά οι Κύπριοι», δήλωσε στο Sigmalive ο κ. Χρίστου.

Αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία προσωπικών συνεντεύξεων των υποψηφίων. Κατόπιν αυτού, η πενταμελής επιτροπή θα παραδώσει τις επιλογές της στη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία και θα επικυρώσει ή θ’ ακυρώσει τ' αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα