Kίπρις: Σε κωματώδη κατάσταση δυο παιδιά λόγω αλκοόλ

Σήμερα οριστικοποιείται η ημερομηνία των «βουλευτικών εκλογών» που θα διεξαχθούν πρόωρα στις 7 Ιανουαρίου του 2018, ενώ ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στις προεκλογικές διεργασίες στα κόμματα, τις επιπτώσεις που προκαλούν οι «εκλογές» στον κατασκευαστικό τομέα, το περιστατικό υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από δύο 12χρονους που έπεσαν σε κώμα, αλλά και στην ιστορία μιας 32χρονης μητέρας που ζει μόνη της με 4 ανήλικα παιδιά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πρόταση για υποψηφιότητα από το ΡΤΚ στον Τορός», γράφει για πρόταση έκπληξη από το εν λόγω

κόμμα στον πρόεδρο του τ/κ επιμελητηρίου στην περιοχή της Κερύνειας, με τον Τορός να επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε πρόταση, θα το σκεφτεί και θα απαντήσει αυτή την εβδομάδα. Αλλού γράφει για τον εντοπισμό της σορού ενός άνδρα που είχε εξαφανισθεί μετά την αποχώρησή του από τον χώρο εργασίας του πριν από 3 μήνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι και στο Δημοκρατικό κόμμα ξεκαθαρίζουν οι λίστες υποψηφίων εν όψει «εκλογών» με τον Μουσταφά Αραμπατζίογλου, παλιό στέλεχος και νυν «βουλευτή» του ΔΚ, να μην βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Θα τα σταματήσουμε όλα», αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου εργολάβων Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου δεν προχωρεί κανέναν έργο και υπάρχει πρόβλημα στην αποπληρωμή των διαγωνισμών, με κίνδυνο τα υπό εξέλιξη κατασκευαστική έργα ή έργα υποδομών να τίθενται εν αμφιβόλω. Αλλού γράφει ότι αντιπροσωπεία του κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων) είχε συνάντηση με τον Τούρκο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία από τη συνάντηση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα συζητείται στην ολομέλεια της «βουλής» η ημερομηνία των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στις 7 Ιανουαρίου.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Θα είναι δύσκολο αλλά θα πετύχουμε», αναφέρεται σε δηλώσεις της «προέδρου» του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου» ότι το μόνο πρόβλημα για τις «εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου είναι ο συγχρονισμός με τις άδειες της Πρωτοχρονιάς του προσωπικού. Αλλού αναφέρει ότι οι συντεχνίες πιστεύουν ότι ούτε η νέα «κυβέρνηση» θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον σεισμό 7.3 Ρίχτερ στο Ιράκ.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δύο παιδιά έπεσαν σε κώμα λόγω αλκοόλ», γράφει ότι δύο 12χρονα παιδιά βρέθηκαν χθες σε κωματώδη κατάσταση και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και έπεσαν σε κώμα. Αλλού γράφει ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στα κατεχόμενα το σταθερό ισότοπο για να διαπιστώσουν που πηγαίνουν οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες που γεννούν στο «βορρά». Το πείραμα πέτυχε, γράφει, και οι χελώνες εντοπίστηκαν στη λίμνη Bardwell στην Αίγυπτο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αυξήθηκε στο 36,3% η ανεργία στους νέους κάτω των 29 ετών.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Παντρεύτηκε 14…και έμεινε μόνη με 4 παιδιά!», αναφέρεται στην περίπτωση μιας μητέρας 32 ετών που ζει μόνη της με τα 4 παιδιά της σε μια παράγκα στο χωριό Αγία Ειρήνη Κερύνειας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδά τους. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του οργανωτικού γραμματέα του ΡΤΚ, Ερκούτ Σιαχαλί για την «κυβέρνηση», την αποχώρηση παλιών στελεχών του ΡΤΚ που δεν θα είναι υποψήφιο και τις επερχόμενες «εκλογές». Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Ηλία Μυριάνθους στον αρθρογράφο της εφημερίδας Σαμί Οζουσλού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα