Άκκερμαν: Αποφασιστικότητα για αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων

Την αποφασιστικότητα της Τράπεζας Κύπρου να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις σημαντικές προκλήσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Τζόσεφ Άκκερμαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν την ανάγκη μείωσης ακόμη περισσότερο των

Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) μέσω οργανικής αναδιάρθρωσης και άλλων μέσων, την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του επιχειρησιακού μοντέλου, τη συγκράτηση της δομής του κόστους, τη βελτίωση της δομής χρηματοδότησης και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων της τράπεζας.


Σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, ο κ. Άκκερμαν τόνισε ότι «η μείωση των ΜΕΔ και η διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα αποτελούν κοινό στόχο, όχι μόνο της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και του τραπεζικού τομέα στο σύνολό του, των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των ρυθμιστικών Αρχών».

Ταυτόχρονα, ο κ. Άκκερμαν ανακοίνωσε την πρόθεσή του - σε περίπτωση επανεκλογής του στη σημερινή ΕΓΣ – να αποχωρήσει από τη θέση του στα Διοικητικά Συμβούλια της BOC Holdings και του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κατά την επόμενη ΕΓΣ του 2019.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούρικαν τόνισε ότι η πώληση €2,8 δις δανείων σε ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο, όπως σημείωσε, «διεθνή αγοραστή, επιταχύνει σημαντικά τη βελτίωση του ισολογισμού και ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική μείωσης των κινδύνων την οποία επιδιώξαμε μετά την κρίση του 2013».

«Έχουμε μειώσει σημαντικά το επίπεδο των ΜΕΔ. Έχουμε πλεονάζουσα ρευστότητα. Έχουμε ικανοποιητικά κεφάλαια παρ’ όλες τις αυξημένες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τον τομέα μας. Έχουμε ικανοποιητικά επίπεδα κερδοφορίας στις κύριες εργασίες και έχουμε σε εξέλιξη σχέδια για τον εκμοντερνισμό του προϊόντος που προσφέρουμε στους πελάτες μας», υπογράμμισε.


Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, πριν να θεωρήσουμε ότι πετύχαμε την ολοκλήρωση της ανάκαμψης της Τράπεζας, τόνισε ο κ. Χούρικαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα