Έκκληση Ερντογάν και Πούτιν για εκεχειρία στη Λιβύη πριν τη διάσκεψη

Έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων στη Λιβύη απηύθυναν οι δύο «πρωταγωνιστές» της διάσκεψης του Βερολίνου, Ερντογάν και Πούτιν, πριν από την τετ-α-τετ συνάντησή τους, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

«Ο Χαφτάρ πρέπει να σταματήσει την επιθετική του στάση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ενώ «στη Λιβύη θέλουμε να σταματήσουν οι συγκρούσεις», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο

Τούρκος πρόεδρος είπε ότι έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να πείσει τον κ. Σάραζ, αλλά ο καρπός όλων αυτών των πρωτοβουλιών θα φανεί στο Βερολίνο.

«Για να μπορέσει η Λιβύη να επιτύχει ειρήνη και ηρεμία, πρέπει να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και η επιστροφή στην πολιτική διαδικασία στη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου», εκτίμησε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα, λέγοντας ότι «ολοκληρώσαμε με αποφασιστικότητα πρότζεκτ όπως το σύστημα S-400».

Αντίστοιχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι «μάθαμε να βρίσκουμε ποια είναι τα κοινά σημεία των δύο πλευρών στις διμερείς σχέσεις. Συνεργαζόμαστε σε κάποια θέματα κλειδιά. Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα προόδου. Στην Κωνσταντινούπολη απευθύναμε έκκληση για εκεχειρία στις αντιμαχόμενες πλευρές».

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι πήγαν στο Μόσχα και οι δύο πλευρές της Λιβύης. «Ακόμη και αν η κοινή διακήρυξη δεν έγινε αποδεκτή από τη μία πλευρά, είναι και πάλι επιτυχία», δήλωσε, αναφερόμενος στην άρνηση του στρατάρχη Χαφτάρ να υπογράψει την ανακωχή.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκκληση Ερντογάν, Πούτιν, Λιβύη,ekklisi erntogan, poutin, livyi