Εκκενώθηκε πλοίο στο λιμάνι Λεμεσού- Αποκλεισμένη η σκηνή

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική από τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης (02/11) μετά από πληροφορία για αναθυμιάσεις σε πλοίο στο λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρξε αντίδραση χημικού τύπου και συγκεκριμένα την χημική ένωση «φοσφίνη», σε αέρια μορφή, η οποία χρησιμοποιείται ως εντομοαπωθητική στα σιτηρά. Προκαλούνται επικίνδυνες αναθυμιάσεις, όταν η συγκεκριμένη χημική ουσία έρθει σε επαφή με το νερό.

Για προληπτικούς λόγους γύρω από το πλοίο η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι αυτή την ώρα, ενώ βρίσκονται σε αναμονή Υπηρεσίες του κράτους.

Το πλοίο έχει εκκενωθεί

ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Λαμβάνονται όλα τα μετρά στο λιμάνι Λεμεσού για το χημικό υλικό λέει η ΠΥ

Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, από τις τοξικές αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν σε εμπορικό πλοίο στο Λιμάνι Λεμεσού.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η υπηρεσία ανταποκρίθηκε με εξειδικευμένο χημικό όχημα καθώς και άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα. Έγινε εκκένωση του πλοίου ενώ ασφαλίστηκε και η γύρω περιοχή από το πλοίο.

Στο χώρο βρίσκονται και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ενώ θα αναμένουν να περάσουν μερικές ώρες ώστε να επιστρέψουν στα πόστα τους μέχρι να διαλυθεί από μόνη της η χημική ουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα