Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Μασσαλίας λόγω ύποπτου δέματος

Εκκενώθηκε περί τις 13:30 και για λίγη ώρα το αεροδρόμιο της Μασσαλίας στη Γαλλία, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος, δύο μόλις ημέρες πριν τον ημιτελικό του EURO 2016.

Αναφορές στα social media γνωστοποίησαν ότι το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου οδήγησε τους πάντες εκτός των χώρων του αεροδρομίου, με δυνάμεις της Αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το σημείο.

Σύμφωνα με αναφορά μάρτυρα

που βρίσκεται στο σημείο, σύντομα δόθηκε η οδηγία από την αστυνομία οι επιβάτες να επιστρέψουν στο κτίριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από επίσημα χείλη σχετικά τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν στην εκκένωση ή αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο, ωστόσο αναφορές στο twitter κάνουν λόγο για "ύποπτο δέμα" το οποίο εντοπίστηκε.

.@BBCBreaking Marseille airport evacuated, armed guards now patrolling the perimeter pic.twitter.com/0eTOyYnXgK

— Daniel Holloway (@RFCdan) July 5, 2016

Σημειώνεται ότι η Μασσαλία είναι η πόλη στην οποία θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του EURO 2016 ανάμεσα στη Γαλλία και στη Γερμανία με τα επίπεδα ασφαλείας να είναι ιδιαιτέρως αυξημένα συν τοις άλλοις λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 27 χιλιόμετρα από την πόλη Μασσαλίας, είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο για το επιβατικό κοινό στην Γαλλία και τρίτο για μεταφορά εμπορευμάτων (cargo).

UPDATE Suspect package found leads to the evacuation of Marseille airport in France (@RFCdan) https://t.co/sMtGicWgZb - @NewsHazbail

— AIRLIVE (@airlivenet) July 5, 2016

Whole airport cleared out.. no confirmation yet when we will be allowed back in #MarseilleAirport pic.twitter.com/SbA7s1Zu8f

— Daniel Holloway (@RFCdan) July 5, 2016

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα