Σπάει ο ρωσοτουρκικός πάγος με ελκυστικά αεροπορικά πακέτα

Εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών προωθείται με την έναρξη πτήσεων απο Ρωσία προς Τουρκία που αρχίζουν στις 7 Ιουλίου.

Το κόστος των ταξιδιωτικών πακέτων προς Τουρκία είναι κάτω από 20-30% μετά από την έναρξη ναυλωμένων πτήσεων, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ATOR) Μάγια Λομίντζε.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο TASS, η κ. Λομίντζε είπε πως “σύμφωνα με εκτιμήσεις οι τιμές θα μειωθούν κατά 20-30% αφού αρχίσουν οι ναυλωμένες πτήσεις στις 7 Ιουλίου”.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος

Πρέσβης στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιζόβ δήλωσε πως η Ρωσία δεν θα ενθαρρύνει την τουριστική κίνηση στην Τουρκία στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.

“Οι περιορισμοί στις ναυλωμένες πτήσεις που επιβλήθηκαν πριν από λίγο καιρό, ακυρώθηκαν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική κυβέρνηση, οι ρωσικές αρχές θα ενθαρρύνουν την τουριστική κίνηση προς την Τουρκία », σημείωσε.

Εξάλλου, ο Ρώσος προεδρικός μεσολαβητής για επιχειρήσεις, είπε στο TASS πως “η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμένει μια μεγάλη εισροή Ρώσων τουριστών σε παραλιακές πόλεις της αυτή την περίοδο.

"Φοβάμαι η Τουρκία δεν θα δεί πάρα πολλούς τουρίστες», είπε. "Οι τουρκικές αρχές μπορεί να πιστεύουν ότι πολλοί Ρώσοι θα πάνε για διακοπές, αλλά η γενική οικονομική κατάσταση στη Ρωσία είναι τέτοια ώστε ο αριθμός των τουριστών δεν θα είναι τόσο μεγάλος όσο ήταν πριν από τις κυρώσεις”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα