Εκδηλώσεις Εκπαιδεύσεις Εκπαιδευτών (Train the Trainer)

Το έργο MiCare, το οποίο στοχεύει να εκπαιδεύσει μετανάστες προκειμένου να εργαστούν ως φροντιστές για ηλικιωμένους και άτομα με ανάγκες φροντίδας, θα διοργανώσει έξι εκδηλώσεις Train the Trainer για να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πακέτο που αναπτύχθηκε στους εκπαιδευτές. Θα πραγματοποιηθεί μία εκπαίδευση σε χώρα κάθε εταίρου, με τη διευκόλυνση των εταίρων της κοινοπραξίας.

Οι εταίροι του έργου έχουν αναπτύξει ένα Εκπαιδευτικό Πακέτο για μετανάστες που επιθυμούν να εργαστούν ως φροντιστές για ηλικιωμένους και άτομα με ανάγκες φροντίδας, το οποίο θα περιλαμβάνει μαθήματα

Φροντίδας, Γλώσσας και Ενίσχυσης Δεξιοτήτων.

Το μάθημα Caregiving καλύπτει διάφορες πτυχές φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων τόσο θεωρητικών όσο και πρακτικών εκπαιδεύσεων που εστιάζουν στην παροχή βασικής φροντίδας, πρώτων βοηθειών, οικιακής υποστήριξης, καθημερινής ζωής και προσωπικής βοήθειας μεταξύ άλλων. Το μάθημα γλώσσας περιλαμβάνει βασική γραμματική και λεξιλόγιο που σχετίζονται ειδικά με τη φροντίδα, εστιάζοντας σε κοινές επαγγελματικές ειδικές φράσεις και λέξεις για φροντιστές. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η βελτίωση των δεξιοτήτων που περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για τη διαχείριση χρόνου, ψηφιακές δεξιότητες και άλλα σημαντικά θέματα.

Το εκπαιδευτικό πακέτο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MiCare και περιέχει τόσο ασκήσεις για αυτομάθηση όσο και πρόσθετες ασκήσεις και μελέτες που μπορούν να υλοποιηθούν με τη βοήθεια εκπαιδευτών.

Οι εκδηλώσεις Train the Trainer θα παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό πακέτο και θα παρέχουν βασική εκπαίδευση και κατευθυντήριες γραμμές στους εκπαιδευτές. Τα μέλη του Παρατηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου θα ηγηθούν όλων των εκπαιδεύσεων.

Ακολουθήστε το έργο MiCare στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερωθείτε για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού πακέτου και της διαδικτυακής πλατφόρμας:

Facebook: https://www.facebook.com/MiCareProject/

Twitter: https://twitter.com/micareproject

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/micareproject/

Keywords
Τυχαία Θέματα