ΔΗΚΟ: «Δεν δεχόμαστε προαποκλεισμό του Ν. Παπαδόπουλου-Θα τον προτείνουμε»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης, ο οποίος μίλησε για το Πολιτικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (6/1.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει ικανοποίηση για τη συμμετοχή με εφαρμογή των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας. Πρόσθεσε ότι οι 300 σύνεδροι που συνδέθηκαν διαδικτυακά είχαν τις ίδιες ευκαιρίες όπως και οι παρευρισκόμενοι σύνεδροι.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ:

Αρχίζει επαφές με όλους πλην του ΕΛΑΜ ενόψει Προεδρικών

Συμπλήρωσε ότι το ΔΗΚΟ είναι απόλυτα ικανοποιημένο σε ότι αφορά το πολιτικό ζήτημα. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να εκσυγχρονιστούμε και να συμβαδίσουμε με την νέα εποχή μεθοδικά και πολιτικά».

Ο κ. Αντωνιάδης μιλώντας για τις Προεδρικές εκλογές ανέφερε ότι η Πολιτική Διακήρυξη, η ομιλία Νικόλα Παπαδόπουλου και οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν, έδωσαν το στίγμα για τις προεδρικές εκλογές. Συμπλήρωσε ότι το ΔΗΚΟ έχει θέσει ένα πλαίσιο το οποίο αγγίζει όλες τις πτυχές της πολιτικής ζωής και της διακυβέρνησης του τόπου όπως την η οικονομία, φορολογία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια και Κυπριακό.

Σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ θα μπει σε ένα δομικό διάλογο με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οργανωμένα σύνολα και προσωπικότητες, με προτεραιότητα τα κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίς αποκλεισμούς. «Δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε από τις θέσεις αρχής του ΔΗΚΟ για την εξουσία».

Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί μόνο το ΕΛΑΜ, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ έχει ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία, έχει επιλέξει υποψήφιο χωρίς να συζητήσει με αποτέλεσμα να είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων. «Οι άνθρωποι έχουν επιλέξει να βαδίσουν μόνοι τους», είπε.

Ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΔΗΚΟ είναι να συνεργαστούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Το ΑΚΕΛ δεν είναι η μοναδική δύναμη της αντιπολίτευσης, αλλά το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης».

Επεσήμανε ότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έδωσαν πολλούς αγώνες μαζί, ενώ οι Οικολόγοι είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου το 2018. «Οφείλουμε μαζί με αυτά τα κόμματα να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας».

Τόνισε ότι για το ΔΗΚΟ, η αντιπολίτευση δεν εξαντλείται στο ΑΚΕΛ. Συμπλήρωσε ότι οι τοποθετήσεις των σύνεδρων κατέδειξε τη δυσκολία που υπάρχει λόγω του προαποκλεισμού του Προέδρου του ΔΗΚΟ από μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα. «Όλοι όσοι μίλησαν προκρίνουν ως καταλληλότερο τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ».

Σημείωσε ότι και ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα μπει σε ένα ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς. «Δεν δεχόμαστε τον προαποκλεισμό του Προέδρου μας, χωρίς πολιτικά κριτήρια».

Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι πρέπει να μελετηθεί και ο παρονομαστής της εκλεξιμότητας. «Εμείς τον Πρόεδρο μας δεν τον αποκλείουμε, αντιθέτως θα τον προτείνουμε».

Τέλος, ανέφερε ότι αυτή την βδομάδα θα συνεδριάσει η Γραμματεία και θα χαραχτεί ο επίσημος διάλογος.

Δείτε τη συζήτηση: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΗΚΟ, Δεν, Παπαδόπουλου#45Θα,diko, den, papadopoulou#45tha