Εκατοντάδες παιδιά ένωσαν φωνές κατά του bullying

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου η συναυλία "UNITE AGAINST BULLYING" στην οποία συμμετείχαν παιδιά από 5 ιδιωτικά σχολεία. Ένας καλός σκοπός κατάφερε να ενώσει τις φωνές συνολικά 220 (ταλαντούχων) παιδιών τα οποία μαζί με τη συνοδεία ορχήστρας τραγούδησαν στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου για την καταπολέμηση

του σχολικού εκφοβισμού.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πρέσβη Καλής Θελήσεως του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού "Hope For Children" CRC Policy Center, κ. Γιώργου Θεοφάνους.

Ο Γιώργος Θεοφάνους φανερά συγκινημένος από την παρουσία εκατοντάδων παιδιών στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, είπε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση συνδυάζει τις δύο μεγάλες του αγάπες, την αγάπη του για τα παιδιά αλλά και την αγάπη του για την μουσική. Μιλώντας στα παιδιά για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού απλά, στοχευμένα και με ειλικρίνεια, τόνισε ότι κάποιες φορές μία αγκαλιά αρκεί για να βάλουμε τέρμα στον εκφοβισμό.

Στο τέλος της συναυλίας, οι συμμετέχοντες και το κοινό είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν το καινούριο βιβλίο του Γιώργου Θεοφάνους από τη Νεανική Σειρά Παραμυθολογία "Η πρώτη Κλείδα, Το Ελιξίριο των Κενταύρων" το οποίο πραγματεύεται θέματα εκφοβισμού και μέρος των εσόδων πήγαινε στο "Hope For Children" CRC Policy Center.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το έργο του “Hope For Children” CRC Policy Center, καθώς μέσω του προγράμματος «Beat Bullying», ο Οργανισμός υλοποιεί σχολικά εργαστήρια κατά της βίας στα σχολεία. Στόχος τους είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, σε ζητήματα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού. Άλλες πρωτοβουλίες του “Hope For Children” CRC Policy Center για τον σχολικό εκφοβισμό, είναι η Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111 η οποία παρέχει άμεση ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά και εφήβους δωρεάν και εχέμυθα. H γραμμή λειτουργεί σε συνεργασία με το ΣΠΑΒΟ. Παράλληλα ο Οργανισμός παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής και νομικής στήριξης από τους επαγγελματίες του Οργανισμού σε κάθε παιδί και κηδεμόνα που το έχει ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα