Εκατοντάδες ανέβηκαν στο Τρόοδος για την αυλαία

Τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία περιλάμβανε το πρόγραμμα της Κυριακής 14 Ιουνίου με επίκεντρο την Πλατεία Τροόδους.

Με ένα γεμάτο σε δράση πρωινό της Κυριακής 14 Ιουνίου, όπου εκατοντάδες αθλητές και φίλοι ανέβηκαν στην Πλατεία Τροόδους για να συνδυάσουν αθλητισμό και εκδρομή, ολοκληρώθηκε το Troodos Sports

&Fun Festival 2015.

Το φεστιβάλ -που διοργανώνεται από την Bikin’ Cyprus με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΤΑΠ Τροόδους και με χορηγούς τους GU, BikinCyprus Adventures, BolseVita και Ξενοδοχείο Τρόοδος- έφτασε στο τέλος του την Κυριακή (14/06) με τη διεξαγωγή των αγώνων τρεξίματος που διοργάνωσε η Δρό.Με.Α. Racing και ακολούθως με το «Mountain Bike».

Θυμίζουμε ότι το φεστιβάλ ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου με τη διεξαγωγή των ποδηλατικών αγώνων «0-2000» (διαδρομή από Γερμασόγεια προς Τρόοδος) και «Enduro» (με επίκεντρο της Πλάτρες).

Πρώτοι στη δράση της Κυριακής (14/06) ρίχτηκαν οι αθλητές του τρεξίματος, που έλαβαν μέρος σε διαδρομές διαφόρων αποστάσεων. Συγκεκριμένα, διεξήχθη το Garmin Troodos Green Race μήκους 15 χιλιομέτρων, το Adventure Run Race μήκους 3,5 χιλιομέτρων και ο αγώνας 800 μέτρων για παιδιά μέχρι δώδεκα ετών, με μεγάλη συμμετοχή. Η μοναδικότητα των ορεινών διαδρομών, που περνούσαν μέσα από μονοπάτια της φύσης, ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.

Η δράση της ημέρας ολοκληρώθηκε με το «Mountain Bike», στο οποίο συμμετείχαν 103 αθλητές, αριθμός-ρεκόρ για τη διοργάνωση. Ο αγώνας περιλάμβανε τρεις ξεχωριστές διαδρομές σε χωμάτινους δρόμους, 13 χλμ., 24 χλμ. και 32 χλμ., με τη μεγάλη διαδρομή να διέθετε αρκετά δύσκολα τεχνικά σημεία.

Στη μεγάλη απόσταση των 32 χιλιομέτρων, τον γρηγορότερο χρόνο τον έκανε ο Μιχάλης Κάρατζης του Ποδηλατικού Ομίλου Λευκωσίας σε 1 ώρα, 31 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στα 24 χλμ. γρηγορότερος ήταν ο Πέτρος Προκοπίδης με χρόνο 1 ώρα, 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, ενώ τη διαδρομή των 13 χλμ. πρώτος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Κασπαρής σε 41 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα.

Ο καλός Κυριακάτικος καιρός έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες άτομα να ανεβούν στην Πλατεία Τροόδους, συνδυάζοντας τον αγώνα με μια εξόρμηση στο βουνό.

Keywords
Τυχαία Θέματα