Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφοι στα γραφεία του AFP

Επίσκεψη στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, που εδρεύουν στη Λευκωσία, πραγματοποίησε σήμερα ομάδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τη στήριξη της γαλλικής πρεσβείας στην Κύπρο και έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να συζητήσουν για τη δουλειά τους, την κατάσταση στην περιοχή και τη ζωτική σημασία της ελευθερίας του Τύπου στις

δημοκρατικές κοινωνίες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ένα από τα κύρια πρακτορεία ειδήσεων παγκόσμια. Εχει παρουσία σε 151 χώρες, στις οποίες, όπως, σημειώνεται σε ανακοίνωση, παρέχει γρήγορη, ακριβή και εις βάθος κάλυψη γεγονότων μέσω βίντεο, κειμένων, φωτογραφιών και γραφικών, καλύπτοντας συρράξεις, πολιτικά, οικονομικά, αθλητικά, ψυχαγωγικά θέματα καθώς και τις εξελίξεις σε ότι αφορά την υγεία, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στο γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Λευκωσία όπου βρίσκεται η έδρα του πρακτορείου για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δεκάδες δημοσιογράφοι εργάζονται συντονίζοντας την κάλυψη περιφερειακών ειδήσεων και την διεκπεραίωση κειμένων, φωτογραφιών και βίντεο που παράγονται από τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε 20 χώρες από το Μαρόκο μέχρι το Ιράν, περιλαμβανομένων της Κύπρου, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράκ, του Ισραήλ, των Παλαιστινιακών Εδαφών και της Συρίας. Τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την περιοχή στηρίζονται επίσης σε ένα πλούσιο δίκτυο ελεύθερων επαγγελματιών από τις υπό τους αντάρτες περιοχές της Συρίας μέχρι τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Υεμένης.

Καθημερινά σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 1500 δημοσιογράφοι του πρακτορείου, καθώς και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που συνεργάζονται μαζί του, παράγουν κατά μέσο όρο 5000 ιστορίες σε έξι γλώσσες, 3000 φωτογραφίες, 150 βίντεο και 75 γραφικά ή βιντεο-γραφικά. Το πρακτορείο έχει σχεδόν 5000 πελάτες περιλαμβανομένων εφημερίδων και περιοδικών, ραδιοφώνων και τηλεοπτικών σταθμών, ιστοσελίδων και διαδικτυακών πυλών (portals), παρόχων κινητής τηλεφωνίας, εταιρειών καθώς και δημόσιων οργανισμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα