Έιντε: Αρχιζει εντατικοποιημένος διάλογος στο Κυπριακό

H αρχή μιας πιο εντατικοποιημένης περιόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα γίνει στην αυριανή συνάντηση των Αναστασιάδη και Ακιντζί, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπερν Μπαρθ Έιντε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Ο κ. Eide δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι είχε μια πολύ εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

«Στη δήλωση των ηγετών πριν από κάποιες βδομάδες είχαν πει ότι θα εντατικοποιήσουν

τις συνομιλίες από τούδε και στο εξής, και έχουμε χάσει κάποιο χρόνο, αλλά η συνάντηση αύριο θα είναι η αρχή μιας πιο εντατικοποιημένης περιόδου και επαναβεβαιώσαμε σήμερα τη δέσμευση να γίνει αυτό».

Πρόσθεσε ότι αν οι ηγέτες επιθυμούν να επιτύχουν το στόχο τους και να κάνουν ό,τι μπορούν για επίτευξη λύσης εντός του 2016, όλοι χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει. Θα έχουμε μια πολύ σημαντική φάση και που κατά καιρούς θα είναι δύσκολα διότι ακόμη εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμούντα θέματα».

Ανέφερε ότι κατά την αυριανή συνάντηση των ηγετών θα αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

«Η ισχυρή μου αίσθηση είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι βαθιά και σοβαρά δεσμευμένος για να πετύχει αυτό», είπε.

Ερωτηθείς τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Eide παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται να υπάρχει διαφορά στις απόψεις μεταξύ των πλευρών αλλά και των Ηνωμένων Εθνών για το πού βρίσκονται οι συνομιλίες, ο κ. Eide είπε ότι «δεν αναγνωρίζω να υπάρχει αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα