Εικόνες από τη 2η αποφοίτηση στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας

Με χαρά προσφέρουμε στην Εκκλησία και την κοινωνία τη δεύτερη σειρά αποφοίτων της Θεολογικής σχολής, «με την ελπίδα ότι θα υπηρετήσουν τον Χριστό και το Ευαγγέλιο για το καλό και τη σωτηρία του λαού μας», ανάφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β στην τελετή αποφοίτησης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Χρυσόστομος Β ανάφερε επίσης ότι «έξι έτη μετά τρυγούμε για δεύτερη φορά τους γλυκείς καρπούς τής γνώσης και των λοιπών επιτευγμάτων της Σχολής». Στην τελετή, προστίθεται, παρευρέθηκαν

ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, εκπρόσωπος τής Ελληνικής Πρεσβείας, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Κύπρου και Frederick, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Επιθεωρητές και Εκπαιδευτικοί.     

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Θεολογική Σχολή ήταν ένα όραμα ζωής για τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας τής Κύπρου, ο οποίος δήλωσε ότι η Εκκλησία στηρίζει πολλές ελπίδες στην σχολή και μόνιμος στόχος είναι η διάπλαση ήθους «μορφωμένος διὰ πολλῶν γνώσεων ἄνθρωπος, ἀλλὰ στερούμενος ἤθους καὶ χαρακτῆρος εἶναι μᾶλλον αἴτιος βλάβης ἢ ὠφελείας!».

Συγχαρητήρια για τη σημερινή κατάκτησή σας, ανάφερε ο Αρχιεπίσκοπος προς τους απόφοιτους λέγοντάς τους ότι μπορούν να κατακτήσουν πολλά περισσότερα και επικαλούμενος το κατά Ματθαίον 5,19 τους κάλεσε να οπλιστούν με αλήθεια και υπομονή και να πορευτούν σε έναν κόσμο που δεν θα τους διαμορφώσει, «αλλά εσείς θα διαμορφώνετε· ὃς δ` ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα