Ειδικοί στο ΣΙΓΜΑ: «Lockdown σήμερα»-«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την Κύπρο»

Υπεραμύνθηκαν της επιβολής ενός lockdown οι Δρ Μάριος Καραϊσκάκης, Αντιπρόεδρος ΠΙΣ και Αδάμος Χατζηπαναγής, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής, μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Όπως ανέφερε ο κ. Καραϊσκάκης, ανέφερε ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη την επόμενη εβδομάδα όσο αφορά των αριθμό των κρουσμάτων και τόνισε πως σήμερα κιόλας θα πρέπει να επιβληθεί lockdown.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την Γαλλία,

σημείωσε πως ήδη η χώρα ζήτησε την βοήθεια της Γερμανίας, γιατί όπως και στην Κύπρο, επειδή ο καιρός ήταν καλός οι πολίτες πήγαν διακοπές και προκάλεσαν διασπορά του ιού. 

Ο μόνος τρόπος για να αντιληφθούν οι πολίτες στην Κύπρο, είπε, είναι μέσω ενός lockdown

Το γεγονός τόνισε ότι βρίσκουμε μικρό αριθμό κρουσμάτων την ημέρα, δεν σημαίνει πως υπάρχουν μόνο τόσα.

Με τα 95 κρούσματα σημαίνει, βάσει στατιστικών, ότι υπάρχουν άλλα 950 που είναι αδιάγνωστα, πρόσθεσε. 

Ξεκαθάρισε ότι ο ΠΙΣ δεν κινδυνολογεί αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. 

Στην δική του τοποθέτηση, ο κ. Χατζηπαναγής σημείωσε πως μεγάλη μερίδα των πολιτών αδυνατεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. 

Έχουμε την αίσθηση ότι είναι καιρός διακοπών, αυτό είναι τραγικό λάθος, η μόνη λύση είναι να μείνουμε σπίτι, τόνισε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «δυστυχώς ο κόσμος δεν λέει να το καταλάβει». 

Μπορούμε με γρήγορες  ενέργειες να έχουμε αποτέλεσμα, να περιοριστούμε σπίτι με αστυνόμευση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την Κύπρο, είπε. 

Ο κ. Χατζηπαναγής τόνισε πως εάν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα, μετά από μερικές εβδομάδες θα θρηνήσουμε πολλά θύματα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα