Δρ Κωστρίκης στο ΣΙΓΜΑ:Κλιμάκωση μέτρων-Αύξηση 220% στα κρούσματα αντί μείωσης

Άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων ζήτησε, με παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ ο δρ Κωστρίκης. Υπό την πανεπιστημιακή του ιδιότητα (μοριακός ιολόγος) ο δρ Κωστρίκης ανέφερε ότι αυτή την βδομάδα αντί να καταγραφεί μείωση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 220%. Ο δρ Κωστρίκης είναι και μέλος συμβουλευτικής ομάδας του ΠτΔ. 

«Έλεγα ότι αυτή η βδομάδα είναι σημαντική γιατί ήταν η πρώτη που λήφθηκαν τα μέτρα. Είπα ότι σύμφωνα με δύναμη της κοινωνικής

απόστασης αναμέναμε ότι θα είχαμε μείωση 66% στα νέα κρούσματα αυτή τη βδομάδα. Την βδομάδα πριν τα μέτρα είχαμε 29 κρούσματα, ενώ αυτή την βδομάδα έχουμε 66. Έχουμε αύξηση της τάξης του 220%», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δρ Κωστρίκης ανέφερε ότι τα μέτρα, όπως φαίνεται, δεν λειτούργησαν. «Τις τελευταίες μέρες έχουμε αυξητική τάση. Δεν πηγαίνουμε προς τα κάτω. Φαίνεται πως δεν υπάρχει πιστή εφαρμογή μέτρων αυτοπεριορισμού και κοινωνικής απόστασης. Το μέτρο της ιχνηλάτησης επίσης, που είναι σημαντικό για να εντοπίσουμε και να απομονώσουμε άτομα, σ’ αυτή την φάση είναι ανιχνευτική μεθοδολογία και όχι προληπτική», ανέφερε εξηγώντας με απλά λόγια ότι «μέχρι να τους βρούμε, αυτοί ήδη κόλλησαν κάποιους άλλους».

Ο δρ Κωστρίκης, μέσω του ΣΙΓΜΑ, απηύθυνε έκκληση για άμεση κλιμάκωση των προληπτικών μέτρων, στη βάση ουσιαστικά του ελλαδικού μοντέλου αλλά και των λοιπών χωρών της Ευρώπης. «Ζητώ από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν εντολές για περιορισμούς», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα