Νέα άγρια επεισόδια στον Έβρο - ΓΕΕΘΑ: Με παρότρυνση τουρκικού κράτους (VIDEO)

Νέα βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στις Καστανιές του Έβρου και φανερώνουν την επίμονη προσπάθεια της Τουρκίας να ωθεί τους μετανάστες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, δίνει στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Όργανα του τουρκικού κράτους, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, παρότρυναν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα πάση θυσία, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». 

Η ρίψη καπνογόνων από την τουρκική πλευρά ήταν μαζική αλλά αποτελεσματική

ήταν η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων αποτροπής στα σύνορα.

Η εκτόξευση αντικειμένων και καπνογόνων από τους μετανάστες προς τις ελληνικές δυνάμεις καταγράφεται και από πλάνα από αέρος.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με «Τα Νέα». 

Η τοπική ιστοσελίδα «E-Evros.gr», σημειώνει ότι τα επεισόδια συμβαίνουν στο δάσος των Καστανεών, με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας, αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα. 

Νωρίτερα, καταγράφηκαν προσπάθειες καταστροφής του συρματοπλέγματος, ακόμα και με χρήση εργαλείων, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα της.

Στο σημείο αυτό και στις γύρω περιοχές επιχειρούν και δυνάμεις της Frontex

Η σχετική ανταπόκριση του «ΑΠΕ-ΜΠΕ» αναφέρει: 

Ιδιαίτερης έντασης επεισόδια εκτυλίχτηκαν σήμερα στο τελωνείο των Καστανεών. Από τις 11.30 το πρωί και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το απόγευμα, οι ελληνικές δυνάμεις φρούρησης του συνοριακού φράχτη δέχτηκαν μεγάλο αριθμό χημικών, από τις τουρκικές Αρχές, ενώ απέκρουσαν και τις εκ νέου προσπάθειες εισόδου στη χώρα.

Ομάδα μεταναστών προκάλεσε φθορές σε μικρό τμήμα του συρματοπλέγματος, σε μία ακόμη απόπειρα καταστροφής του, οι οποίες όμως άμεσα αποκαταστάθηκαν από τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα