Ειδική ομάδα αναλαμβάνει τις υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων

Σειρά βελτιωτικών μέτρων για τα ελλείποντα πρόσωπα εξήγγειλε ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Συγκεκριμένα, ο Κύπρος Μιχαηλίδης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις από μέλη της Αστυνομίας, γι' αυτό υπήρχε η αναγκαιότητα γι' αυτά τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξήγγειλε τα εξής:

-Ανατίθεται η εποπτεία και ο έλεγχος των υποθέσεων ελλειπόντων προσώπων σε ειδική

ομάδα στο Γραφείο Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια.

-Έχουν συγκροτηθεί ομάδες κατά επαρχία, οι οποίες ήδη επιθεωρούν όλες τις υπάρχουσες υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων και εξετάζουν κατά πόσο κάποιες από αυτές έχουν ελλείψεις, έτσι ώστε να καλυφθούν.

- Έχει εκπονηθεί Αστυνομική Διάταξη με ενσωμάτωση του πρωτοκόλλου ενεργειών για τις περιπτώσεις καταγγελιών ελλειπόντων προσώπων, περιλαμβανομένων και παιδιών.

- Αναμένεται κατάρτιση προγράμματος εκπαίδευσης στελεχών που ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

- Έγινε αναβάθμιση της λογισμικής εφαρμογής και των δημοσιεύσεων σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Αστυνομίας.

- Άρχισε υποβολή εισηγήσεων για εξασφάλιση πρόσθετων νομικών εργαλείων αναφορικά με παρόμοιου τύπου υποθέσεις.

- Επικαιροποιείται το Πρωτόκολλο με τον Οργανισμό Hope For Children.

- Ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις Κοινότητες και ομάδες μεταναστών.

- Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για ανατροφοδότηση των ενεργειών που έγιναν κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων και λήψη μέτρων με σκοπό τη μη επανάληψη ενδεχόμενων λαθών.

- Προγραμματίζονται πρόσθετες εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις μελών που ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα