Εμπλέκουν την Κύπρο σε υπόθεση δολοφονίας στην Αυστραλία (vid)

Οι Αρχές της Αυστραλίας διερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης του Peteris Timmermanis, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε δολοφονηθεί πριν τρεις δεκαετίες, ενώ οι νεότερες έρευνες έδειξαν εμπλοκή και της Κύπρου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο 31χρονος είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από την αδερφή του το 1991, όταν της είχε πει στις 17 Ιουνίου ότι θα έφευγε.

Στη συνέχεια η Αστυνομία έμαθε ότι ο Timmermanis

καλλιεργούσε και διακινούσε μεγάλες καλλιέργειες κάνναβης κοντά στο Gleesons Landing στην χερσόνησο του Yorke και μετέφερε περίπου 300.000 δολάρια την ημέρα κατά την οποία είχε μιλήσει στην αδελφή του.

Το φορτηγό με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά ο 31χρονος είχε εντοπιστεί από οικείους του το επόμενο πρωί, ενώ τα προσωπικά του αντικείμενα και τα χρήματα από την πώληση της κάνναβης έλειπαν.

Οι ερευνητές της υπόθεσης έμαθαν, παράλληλα, ότι ο Timmermanis σκόπευε να ταξιδέψει στην Κύπρο μαζί με φίλους του στις 25 Ιουλίου του 1991.

Μάλιστα, όταν ο 31χρονος δεν εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, ένας άλλος άντρας, ένας συγγενής κάποιου από τους συνεργάτες του, ήταν εκεί με τις αποσκευές έτοιμος για να πάρει τη θέση του.

Οι Αρχές της Αυστραλίας, μάλιστα, έκαναν λόγο για καταθέσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων σε τράπεζα στην Κύπρο.

Αυτές οι πληροφορίες ήταν καθοριστικές για την αλλαγή στην τροπή της διερεύνησης, αφού πλέον οι Αρχές της Αυστραλίας άρχισαν να διερευνούν υπόθεση φόνου κοντά στην περιοχή Gleesons Landing, όπου πιστεύεται ότι καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ερευνητής της υπόθεσης ανέφερε ότι το σώμα του 31χρονου μάλλον βρίσκεται κάπου θαμμένο στην περιοχή του Yorke.

Πάντως, δίνεται αμοιβή 200.000 δολαρίων για πληροφορίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των λειψάνων του Timmermanis ή θα οδηγήσουν σε καταδίκη για τη δολοφονία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα