Ευσταθίου: Θανάσιμο αμάρτημα η ανοχή της εισαγωγής του χουντικού φασισμού

Τον Ιούλιο του 1974 αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, ότι η ανοχή της εισαγωγής του χουντικού φασισμού στην Κύπρο υπήρξε θανάσιμο αμάρτημα, ανέφερε ο μεμονωμένος σοσιαλιστής βουλευτής Κωστής Ευσταθίου σε ομιλία του στην ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής του 1974

Πρόσθεσε ότι το να θεωρείται η χούντα που καταβασάνιζε τον ελληνικό λαό εθνική κυβέρνηση, αποτελούσε

εθνική εθελοτυφλία. «Το να συμψηφίζουμε την αντίσταση στην ΕΟΚΑ Β ως βία και αντιβία, οδήγησε την Κύπρο στον όλεθρο», ανέφερε.

Έτσι, σημείωσε και η ανοχή στην τουρκική εισβολή και κατοχή και η αποδοχή των κατοχικών δεδομένων αποτελεί συνενοχή στο διπλό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου.

Αναφερόμενος στην συμπλήρωση σχεδόν 50 χρόνων από το πραξικόπημα και την εισβολή, έκανε λόγο για «50 χρόνια πέτρινα με ξύλινη γλώσσα, 50 χρόνια με λόγια μεγάλα και μικρά από μικρόψυχους ριψάσπιδες».

Πρόσθεσε ότι Έλληνες πρόδωσαν Έλληνες στις 15 Ιουλίου, ανοίγοντας την πόρτα της ντροπής και του αίματος στο Πέντε Μίλι, εκεί που «ανερυθρίαστα παραθερίζουν συμπατριώτες μας τώρα που μιλάμε και θα παραθερίζουν και στις 20 Ιουλίου».

Ανέφερε ότι σε αυτά τα 50 χρόνια «καταργήσαμε το ‘Δεν ξεχνώ’ που κάποτε γράφαμε με οργή στους τοίχους, εξωραΐσαμε την απελευθέρωση σε επανένωση, την αντίσταση την αντικαταστήσαμε με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, την διεκδίκηση την καταντήσαμε συνώνυμη της ψευδαίσθησης».

«Εφευρίσκουμε ανύπαρκτα παράθυρα ευκαιρίας, διακρίνουμε φανταστικά θετικά κλίματα, ακολουθούμε την ίδια αδιέξοδη πολιτική διότι έτσι μας είπαν από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι οι πρωταίτιοι της προδοσίας και της τραγωδίας του 1974 όχι μόνο δεν πλήρωσαν για τα εγκλήματά τους αλλά έγιναν και τιμητές με προνόμια.

Πρόσθεσε επίσης ότι οφείλουμε πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε στους νεκρούς, τους ήρωες, τους μάρτυρες και όσους πιστεύουν ακόμα στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Θεμιστοκλέους: Η Τουρκία θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα