Εφημερίδα Εστία: Πρόταση Ι. Κασουλίδη για εκ περιτροπής Προεδρία

Yπέρ της εκ περιτροπής Προεδρίας στο Κυπριακό, με συγκεκριμένη φόρμουλα, φέρεται να τάχθηκε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Αθηναϊκής εφημερίδας «Εστία», κυκλοφορεί σήμερα (26/6) με τίτλο: «Τούρκος στον Προεδρικό θώκο της Κυπριακής Δημοκρατίας – Πρότασις - βόμβα Κασουλίδη: 20 μήνες θητεία εκ περιτροπής».

Το άρθρο, σημειώνει ότι ο κ. Κασουλίδης, σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα,

τάχθηκε ευθέως υπέρ της εκ περιτροπής Προεδρίας Ελληνοκυπρίου και Τουρκοκυπρίου, στο πλαίσιο της επανενωμένης Κύπρου.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η πρόταση του κ. Κασουλίδη είναι για πενταετή θητεία, που θα χωρίζεται σε τρία εικοσάμηνα.

Το πρώτο εικοσάμηνο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Εστία», η οποία επικαλείται δηλώσεις του κ. Κασουλίδη, θα ασκεί εξουσία ο Ελληνοκύπριος, το δεύτερο ο Τουρκοκύπριος και το τρίτο εικοσάμηνο πάλι ο Ελληνοκύπριος.

Με αυτό τον τρόπο, σημειώνει, θα υπάρχει το πλεονέκτημα ότι ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος θα παραδίδει σε Ελληνοκύπριο. Για την Τουρκία, ως πλεονέκτημα περιγράφηκε, από πλευράς Κασουλίδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός ότι θα έχει λόγο και ψήφο μέσω του Τουρκοκύπριου Προέδρου, στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε.

Η εφημερίδα συνεχίζει, επικαλούμενη άλλες δηλώσεις του κ. Κασουλίδη, στις οποίες φέρεται να υπογραμμίζει την ανάγκη ομοσπονδιακής επίλυσης του Κυπριακού, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για δυο κράτη ή συμφωνημένη διχοτόμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα