Ευχαριστίες Συλλούρη σε Ταγιάνι για μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξέφρασε ο Δημήτρης Συλλούρης.

Με την επιστολή διεκδικεί την εξουσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως το σώμα που είναι άμεσα εκλεγμένο από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχει τον πρώτο λόγο για το ζήτημα της ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ).

Ο Πρόεδρος της Βουλής,

θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Ταγιάνι γι’ αυτή την πρωτοβουλία σημειώνοντας ότι «τέτοιες αποφάσεις δεν είναι τεχνοκρατικές αλλά πολιτικές.

Ευχαριστίες ο. κ. Συλλούρης εξέφρασε επίσης και για τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του κ. Ταγιάνι σε σχέση με το Κυπριακό για λύση χωρίς ξένα στρατεύματα.

Ο κ. Ταγιάνι ο οποίος μίλησε και στα ελληνικά λέγοντας «καλημέρα κύριε Πρόεδρε», εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προέβη στην πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι δεν είναι δικό της ζήτημα η ρύθμιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δάνειων.

«Αν πρέπει να υπάρχουν κανόνες για τα ΜΕΔ ο νομοθέτης πρέπει να τα εγκρίνει», σημείωσε.

Ο κ. Ταγιάνι αναφέρθηκε όπως και στην συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Κυπριακό και την ανάγκη επίλυσης του χωρίς στρατούς κατοχής.

Αναφορές έγιναν και στις θετικές εξελίξεις για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα