Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

11:09 8/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 8 12 2017
Δηλώσεις Ερντογάν και Τσίπρα
Την τρίτη του επίσκεψη του πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Χθές είχε συναντήσεις με τον με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική ηγεσία της χώρας στην Αθήνα .
Στις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας ο Αλέξης Τσίπρας

τόνισε ότι Κύριος Ερντογάν άνοιξε με ειλικρίνεια όλη την ατζέντα των θεμάτων και οι γείτονες πρέπει να συζητάνε ακόμη και αν διαφωνούν” και ότι ανοίγεται μια ευκαιρία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επισήμανε:
Σε αυτή την περίοδο, λοιπόν, πιστεύω, πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό να ενισχύσουμε τους διαύλους της επικοινωνίας μας. Και ασφαλώς, αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού. Του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του θεμέλιου λίθου των σχέσεών μας, που είναι η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αναφέρεται ρητά και στο θέμα του Αιγαίου, αλλά και στα θέματα των μειονοτήτων.
Μιλήσαμε για την ευρύτερη περιοχή, μιλήσαμε για το Αιγαίο, μιλήσαμε για την ένταση στο Αιγαίο. Εγώ τόνισα από την πλευρά μου ότι η παραβατική τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα πρέπει να τερματιστεί. Οι αυξανόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και ειδικότερα οι εμπλοκές στο Αιγαίο, αποτελούν κίνδυνο για τις σχέσεις μας και κυρίως αποτελούν και κίνδυνο για τους πιλότους μας.
Προσέθεσα, επίσης, ότι δεν συνάδει με το καλό κλίμα που επιδιώκουμε να στήσουμε ανάμεσα στις δύο χώρες, το γεγονός ότι εν έτει 2017 επικρέμεται από πάνω μας η έννοια του casus belli. Και σε ό,τι αφορά την ανάγκη να προσεγγίσουμε, με όσο το δυνατόν πιο υπογράμμισα τις πάγιες θέσεις μας για μια επανενωμένη ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζουν με ασφάλεια
Τόνισα ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ως μια στρατηγικής σημασίας ευρωπαϊκή επιλογή, με αμοιβαίες δεσμεύσεις και αμοιβαία οφέλη. Οφέλη που αφορούν τόσο την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, όσο βεβαίως και την ανάγκη προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη γείτονα.
Συμφωνήσαμε, επίσης, στην επανενεργοποίηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής και στην προετοιμασία μας για ένα ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας το επόμενο διάστημα

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη Θράκη και την μειονότητα στη Θράκη ,στο θέμα της εκλογής «Αρχιμουφτή» που προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης και δεν εφαρμόζεται ενώ ο Μουφτής διορίζεται, αντιπαραβάλλοντας τα ζητήματα της εκλογής Πατριάρχη που τηρούνται στην Τουρκία, τις θρησκευτικές και άλλες ελευθερίες της ελληνικής μειονότητας όπως και τις αναστηλώσεις θρησκευτικών μνημείων που κάνει το τουρκικό κράτος. Επίσης πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα οικονομικής υστέρησης και αποκλεισμού καθώς το κατά κεφαλήν εισόδημα στη Θράκη, είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη.
Σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Θράκη

Σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί στην Κομοτηνή με πτήση από Αλεξανδρούπολη, στις 11.10 στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτούν ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο Υφυπουργός Ιωάννης Αμανατίδης. Στις 12 ο Ταγίπ Ερντογάν θα προσευχηθεί στο τζαμί Κυρ-Μαχαλά και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ και θα καταλήξει στο ξενοδοχείο Chris and Eve, όπου θα παρατεθεί γεύμα, αντί του Τουρκικού Προξενείου. Στις 4.30 αναμένεται η αναχώρηση του από την περιοχή .
Η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις δηλώσεις Ερντογάν
Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν τα σχόλια του Τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Άγκυρα.
«Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει ζητήματα έκδοσης πολιτών τρίτων χωρών και δεν εξαρτά την κρίση της από φιλοφρονήσεις ή αποδοκιμασίες Ελλήνων ή ξένων πολιτικών», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση.
«Η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, που επιβάλλουν η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτέλεσαν τη βάση των αποφάσεων», τονίζει.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχολιάζει και την αναφορά του Τούρκου προέδρου ότι «το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία είναι περισσότερο δίκαιο απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα», θυμίζοντας τις συνεχείς δηλώσεις διαμαρτυρίας της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών στις μαζικές απολύσεις 4.000 δικαστών και εισαγγελέων στην Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου 2016, πολλοί από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε κελιά απομόνωσης, χωρίς να τους απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
«Μια συνάθροιση» στις 11:30 σήμερα στην πλατεία της Κομοτηνής διοργανώνουν οι 22 συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για την έλευση Ερντογάν στην Κομοτηνή. .
Έκτακτα κυκλοφοριακά μετρά από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Για την πόλη της Κομοτηνής, πέραν τον εκτάκτων κυκλοφορικών ρυθμίσεων, θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, κατά τις ώρες 07.00 έως 22.00, στις οδούς Ιώνων, Μαρινάκη, Α. Παπανδρέου (έως τη διασταύρωση με την οδό Μαυρικίου), Κολοκοτρώνη (έως τη διασταύρωση με την οδό Λυκούργου), Λυκούργου (έως τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη), Μαυρικίου (έως τη διασταύρωση με την οδό Ιώνων), Φιλιππουπόλεως, Μεσημβρίας και Αίμου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
Πρωτογενής Τομέας
Οινοποιήσιμες ποικιλίες
Η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2017,μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τον Καν.436/2009, ισχύουν οι παρακάτω προθεσμίες: 1. Δηλώσεις επεξεργασίας /εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων ως την 10η Ιανουαρίου 2018. 2. Δηλώσεις παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων ως την 15η Ιανουαρίου 2018.
Κοινωνία
Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. για τη συλλογή ειδών
Η Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης ενημερώνει ότι » έως τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα συλλέξει είδη πρώτης ανάγκης, συνδράμοντας στο κοινωνικό έργο τοπικών φορέων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων».

Εκπαίδευση
Συνεχίζεται κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου
Την απόφαση για συνέχιση της κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου πήρε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής .
Στη συνέλευση που είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή έγινε γνωστό ότι η Σύγκλητος του ΔΠΘ “πάγωσε” τις διαδικασίες μετακίνησης του τμήματος Αρχιτεκτονικής σε παλιά κτίρια του συγκροτήματος ΠΡΟΚΑΤ στην πόλη της Ξάνθης και αναμένει σχετική απόφαση της Γ.Σ. του Τμήματος.
Το 5ο Δημ. Σχ. Ξάνθης στην πρώτη διεθνή συνάντηση των Σχολείων στη Σμύρνη
Το 5ο Δημ. Σχ. Ξάνθης, ως Σχολείο εταίρος στο διετές Πρόγραμμα Erasmus+ 2017 «Learning through landscapes», συμμετείχε στην πρώτη διεθνή συνάντηση των Σχολείων του Προγράμματος στη φιλόξενη Σμύρνη. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν Σχολεία από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία και την Κύπρο
Σκοπός της πρώτης συνάντησης του Προγράμματος, ήταν η κατανομή των εργασιών στα Σχολεία-εταίρους και η οργάνωση των επόμενων διεθνών συναντήσεων.Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της συνεργασίας, η καλλιέργεια αξιών και η δημιουργία προτύπων, στάσεων και συμπεριφορών ατόμων, ομάδων και κοινωνιών απέναντι στο περιβάλλον, με σκοπό την προστασία του.

Αιμοδοσία στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής
Μεγάλη ήταν η προσέλευση στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε για 19η φορά στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, με 110 φοιτητές να προσφέρουν αίμα για το συνάνθρωπό τους στο Αίθριο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ.
Αποδέκτης όλων των φιαλών είναι, και αυτή τη χρονιά, η τράπεζα αίματος του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ παράλληλα στο χώρο για δεύτερη συνεχή χρονιά βρισκόταν μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.
Δ Σ.Σ.
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σήμερα Δεκεμβρίου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Σ. Στρατού, στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ».
Γιορτή της ΧΕΝ
Η ΧΕΝ Κομοτηνής διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή σήμερα στις 18:00 μ.μ. στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Πολιτισμός
Οι BLUES WIRE στην Ξάνθη
Η σπουδαιότερη blues μπάντα της χώρας , επιστρέφει για μια συναυλία σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο nostos bar στην Ξάνθη .Οι Blues Wire έρχονται για να χαρίσουν μια δυνατή μουσική βραδιά!

Γερμανόφωνος Κινηματογράφος
Το 8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι σπουδαστές της Γερμανικής να εξασκηθούν στη γλώσσα αλλά και το σινεφίλ κοινό της περιοχής να γνωρίσει του Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις. Προβολές από την Κυριακή 10 έως και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421. Προβολές από την Κυριακή 10 έως και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.
Η “Λίμνη” των Κύκνων την Παρασκευή στην Ξάνθη
H παράσταση «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας θα συναντήσει το κοινό την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 9.15 μ.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο “Φίλιππος Αμοιρίδης”στην Ξάνθη
Η “Λίμνη των Κύκνων” θα παρουσιαστεί στην κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ με την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι στην αναβίωση που υπογράφει ο Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, αποτελεί μια παράσταση-σήμα κατατεθέν των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας.
Ξεκινά αύριο η 1η γιορτή τσίπουρου στον Ίασμο
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου και με την
στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά η1 η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο Ν.Ροδόπης με στόχο την καθιέρωση της ως ετήσια γιορτή του συλλόγου.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας
παράλληλα ως επιθυμία την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση,
του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού
προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.Πρόκειται για μια θεματική εκδήλωση, αφιερωμένη στην ανάδειξη της διαδικασίας της διπλής
απόσταξης τσίπουρου, η οποία είναι μακραίωνη παράδοση του Ιάσμου, καθώς η παραγωγή τσίπουρου
στα παραδοσιακά καζάνια θεωρείται από όλους τους Ιασμιώτες ιεροτελεστία.Η γιορτή Τσίπουρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου θα πλαισιώνεται και από
παράλληλο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου
Έκθεση Θρακο-Μακεδονικών Προϊόντων Γαστρονομίας θα λειτουργεί από το πρωί, ως
μια υπαίθρια αγορά που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία του Ιάσμου
και θα διαρκέσει όλο το διήμερο. Η ανοικτή υπαίθρια αγορά έχει ως στόχο, την
> των επισκεπτών με τα εξαίρετα τοπικά προϊόντα, μοναδικά στο είδος τους και
πιστά στις τοπικές μας παραδόσεις
2 – 6 μ.μ•
Επίσκεψη με λεωφορείο του Δήμου σε τοπικά αποστακτήρια για να γνωρίσουμε την
μυσταγωγία απόσταξης του τσίπουρου, να μάθουμε τα μυστικά του και για να ζήσουμε από
κοντά την ιεροτελεστία της παρασκευής σταγόνα-σταγόνα του πιο… χαρούμενου
αποστάγματος
Έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο του Συλλόγου•
Καθ΄ όλη την διάρκεια του διημέρου το Μουσείο του Συλλόγου θα είναι ανοικτό στους Επισκέπτες•
και θα κερνάει τσίπουρο
Το Λαϊκό Γλέντι στην κεντρική πλατεία Ιάσμου, θα ξεκινήσει από τις 2 το μεσημέρι με Μπουζούκι και•
Κλαρίνο και θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ. Καθ΄ όλη την διάρκεια του γλεντιού ο επισκέπτης θα
μπορεί να κάνει ένα ταξίδι ανάμεσα σε αρωματικούς μεζέδες και άφθονο τσίπουρο.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
11 – 1 μ.μ•
Ημερίδα με θέμα καλλιέργεια, παραγωγή, απόσταξη, ευρωπαϊκά προγράμματα,
χρηματοδοτικές δυνατότητες, Βιολογική Καλλιέργεια, clusters και νομικό πλαίσιο που διέπει την
καλλιέργεια της αμπέλου, ως πυλώνα ανάπτυξης, με Εισηγητές Ακαδημαϊκούς, Γεωπόνους και
Χημικούς, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων και ερωτήσεων.
Η έναρξη της Ημερίδας θα γίνει από την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης Μαρία Ευστρατίου Κόλλια-Τσαρουχά
Έκθεση Θρακο-Μακεδονικών Προϊόντων• & Γαστρονομίας θα λειτουργεί από το πρωί
2 – 6 μ.μ•
Επίσκεψη με λεωφορείο του Δήμου σε τοπικά αποστακτήρια και αναπαράσταση της
απόσταξης του τσίπουρου.
Έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο του Συλλόγου•
Το Μουσείο του Συλλόγου θα είναι ανοικτό στους Επισκέπτες και θα κερνάει τσίπουρο.•
Το Λαϊκό Γλέντι θα ξεκινήσει από τις 2 το μεσημέρι και θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.•
Μαζί μας θα είναι τα Χάλκινα της Γουμένισσας της οικογένειας Ασαρτζή μαζί με πολύ
Μπουζούκι και Κλαρίνο. Καθ΄ όλη την διάρκεια του γλεντιού ο επισκέπτης και πάλι θα μπορεί
να κάνει ένα ταξίδι ανάμεσα σε αρωματικούς μεζέδες και άφθονο τσίπουρο
ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ:
ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ:

Αστυνομία
Συνελήφθη 19χρονος κατηγορούμενος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις
Συνελήφθη χθες (6-12-2017) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις. Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι χθες το βράδυ, ευρισκόμενος σε δημόσιο χώρο, στην πόλη της Ξάνθης, προέβαινε σε ακόλαστη πράξη. H δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, αλέξης τσίπρας, ελλαδα, τσιπρας, αθηνα, ειλικρίνεια, ρητά, αιγαιο, αλεξανδρουπολη, eve, παπανδρεου, υπαατ, συμμετοχή, δπθ, προκατ, σχολεια, σλοβενία, κυπρος, τραπεζες, Πρωτοχρονιά, χεν, blues, wire, ξανθη, τηλ, διημερο, υπαρχει, δωρεαν, κτελ, συλληψεις, ημεδαπός, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, Κορμός Χριστουγέννων, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, ητανε μια φορα, αλέξης τσίπρας, χεν, ημεδαπός, ρητά, χωρες, σλοβενία, βουλγαρια, δημοκρατια, δπθ, δωρεαν, ηγεσια, θεμα, θρακη, μουσικη, οψη, πλαισιο, προγραμμα, σμυρνη, ωρα, αγκυρα, αγορα, αεροδρομιο, αιθριο, αιμα, αμοιβαια, ανθρωπινα δικαιωματα, αξιοπρεπεια, ατζεντα, βραδυ, γεγονος, γινει, γειτονα, γλεντι, γλωσσα, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, διημερο, εγινε, ευκαιρια, ειλικρίνεια, υπαρχει, εκθεση, εννοια, εξυπηρετηση, εξωστρεφεια, επιθυμια, ερντογαν, ερχονται, εσωτερικων, ετος, ευρωπη, ειδος, υφυπουργος, ιβανοφ, ιστορικο, κεφαλαιο, κλαρινο, κλιμα, κτιρια, λεωφορειο, λεσχη, λωζανης, ματια, μεζεδες, μπουζουκι, μαρια, μυστικα, ξενοδοχειο, οκτω, οχηματων, περιβαλλον, προγραμματα, προκατ, πρωι, πτηση, σαββατο, σεβασμος, συνεχεια, συμμετοχή, σχολειο, σχολια, τηλ, τμημα, τουρκια, τριτη, τσιπουρο, υπαατ, φεστιβαλ, φορα, ιωαννης, ωρες, blues, δικαιωματα, ευστρατιου, eve, ειδη, ενωση, γιορτη, κλειστο, κυριακη, οδηγοι, πληροφοριες, σημα, ταξιδι, τραπεζα, θεματα, θεσεις, βεβαιως, wire
Τυχαία Θέματα