ΕΕ: Απελευθέρωση προτύπων για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως μάσκες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC), σε συνεργασία με όλα τα μέλη τους, συμφώνησαν, μετά από αίτημα της Κομισιόν, να διαθέσουν ελεύθερα ορισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα για ορισμένα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα μέσα ατομικής προστασίας.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει τόσο τις εταιρείες της ΕΕ όσο και τις τρίτες χώρες που επιθυμούν να κατασκευάσουν τα προϊόντα αυτά να ξεκινήσουν γρήγορα την παραγωγή και να καταστήσουν ευκολότερα τα προϊόντα στην εσωτερική αγορά, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλό βαθμό ασφάλειας.

Όπως

δήλωσε ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Επίτροπος Μπρετόν, "είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μετά από επαφές της Κομισιόν με τις  CEN / CENELEC συμφωνήθηκε να διαθέσουν ελεύθερα τα απαιτούμενα πρότυπα ώστε οι εταιρείες στην ΕΕ να μπορούν να παράγουν μάσκες και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό.

Τα 11 πρότυπα που αναπτύχθηκαν από την CEN και 3 πρόσθετα που αναπτύχθηκαν από κοινού με το ISO τα οποία διατίθενται καλύπτουν κοινές μάσκες φιλτραρίσματος, ιατρικά γάντια και προστατευτικό ρουχισμό.

"Ενθαρρύνω τους κατασκευαστές να αυξήσουν και να διαφοροποιήσουν την παραγωγή, βασιζόμενοι σε θετικά παραδείγματα, όπως οι κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων που αρχίζουν να παράγουν μάσκες. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξω τις προσπάθειές τους", σημείωσε ο Τιερί Μπρετόν.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα