ΕΔΕΚ: Διαπλοκή και αδιαφανείς δοσοληψίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Να χυθεί άπλετο φως στις σχέσεις διαπλοκής κομμάτων με τραπεζίτες, ζητά η ΕΔΕΝ μετά την ανακοίνωση της έκθεσης των Αστυνομικών Ανακριτών αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου χρηματοδοτήσεων από την εταιρεία FOCUS - MARITIME CORPORATION προς κυπριακά πολιτικά κόμματα.

"Με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας για το θέμα της Focus

επιβεβαιώνεται η διαπλοκή και οι αδιαφανείς δοσοληψίες των ηγεσιών ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ με οικονομικούς παράγοντες και κύκλους οι οποίοι ευθύνονται στη λεηλασία του χρηματοπιστωτικού τομέα της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πρέπει να δηλώσουν ποια ανταλλάγματα και εξυπηρετήσεις ανέλαβαν για τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις τις παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2008. Εάν και εφόσον οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις ήσαν πολιτικά και δεοντολογικά νόμιμες και ορθές, τότε πρέπει να εξηγήσουν γιατί ακολουθήθηκαν δαιδαλώδεις και σκοτεινές διαδρομές μέχρι να καταλήξει στους παραλήπτες του το €1,4 εκατ.;

Η ΕΔΕΚ ζητά να χυθεί άπλετο φως στις σχέσεις διαπλοκής και αδιαφάνειας κομμάτων με τους κύριους Ζολώτα και Βγενόπουλο.

Αναμένουμε ότι η έκθεση των αστυνομικών ανακριτών θα είναι η αρχή της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης και όχι η ταφόπλακα για να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Όσοι ευθύνονται για τη λεηλασία των κυπριακών τραπεζών και την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, όποιοι και αν είναι, πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης".

Keywords
Τυχαία Θέματα