Συμμαχία: Στις τσέπες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ τα χρήματα καταθετών Λαϊκής

Στις κομματικές τσέπες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν καταλήξει τα χρήματα των καταθετών της Λαϊκής, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιος Αμερικάνος σχολιάζοντας την έκθεση των Αστυνομικών Ανακριτών αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου χρηματοδοτήσεων από την εταιρεία FOCUS - MARITIME CORPORATION προς κυπριακά πολιτικά κόμματα.

Πρόκειται, επεσήμανε για πολιτική

κλεπταποδοχή. Τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν άμεσα.Γιατί δεν διερευνάται τι είδους εταιρεία είναι η Focus και για ποιο σκοπό ιδρύθηκε;

"Μετά τη σημερινή διάσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα, αποκαλύπτεται και επίσημα πλεον η διαπλοκή των ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ με την περιβόητη FOCUS των Ζολώτα και Βγενόπουλου. Βγενόπουλος και Ζολώτας από τα χρήματα των καταθετών της Λαϊκής χρηματοδότησαν ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Γιατί; Ποια είναι η σχέση μεταξύ αυτών των κομμάτων και τον φερόμενο εκ των ολετήρων της Κυπριακής οικονομίας. Τι ανέμενε ο κος Βγενόπουλος όταν πλουσιοπάροχα χορηγούσε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ; Γιατί μπορεί να καταλογίζονται πολλά στον κ. Βγενόπουλο αλλά φιλανθρωπικό ίδρυμα δεν είναι….

Οι δήθεν προστάτες των κουρεμένων καταθετών, ομολογιούχων και μετόχων της Λαϊκής, αυτοί που τάχατες απαιτούν να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κατάρρευση της οικονομίας, αποδεικνύονται συνεργοί στην καταστροφή και κλοπή. Στις κομματικές τσέπες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν καταλήξει τα χρήματα των καταθετών της Λαϊκής. Πρόκειται για πολιτική κλεπταποδοχή. Τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν άμεσα.

Η πράξη αυτή μπορεί να μην αποτελούσε τότε ποινικό αδίκημα, για αυτό φρόντισαν και πάλι ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ελέγχοντας την Βουλή, όμως δεν παύει από το να είναι ανήθικη πολιτική πρακτική και καταδικαστέα ενέργεια.

Εκπλήττει επίσης η δαιδαλώδης διαδρομή των χρημάτων, η χρήση άγνωστων λογαριασμών , ψεύτικων δικαιολογητικών έτσι ώστε να καταλήξουν αυτά τα ποσά στα κομματικά ταμεία. Συνεπώς προκύπτει ότι ήταν μια προσχεδιασμένη συνεργασία και συνωμοσία μεταξύ της Focus και των δυο αυτών κομμάτων έτσι ώστε αυτά τα τεράστια χρηματικά ποσά να καταλήξουν στα κομματικά ταμεία αλλά να μην φαίνεται η διαδρομή του χρήματος".

Επί της ουσίας τα καίρια ερωτήματα που πλέον προκύπτουν σύμφωνα με τον κ. Αμερικάνο, είναι:

Γιατί η εταιρεία Focus των Βγενόπουλου και Ζολώτα στις προεδρικές εκλογές του 2008 κατέβαλε αυτά τα τεράστια ποσά προς τoυς υποψήφιους του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ;Με ποια ανταλλάγματα η Focus χρηματοδοτούσε τόσο γενναιόδωρα το ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ;Μετά την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας η Focus σταμάτησε να χρηματοδοτεί τα δυο κόμματα;Θα γίνει έρευνα για την δράση της Focus μετά την εκλογή Χριστόφια;Γιατί δεν διερευνάται τι είδους εταιρεία είναι η Focus και για ποιο σκοπό ιδρύθηκε;Το είδους δοσοληψίες είχε η Focus με τη Λαϊκή Τράπεζα;

Τέλος, σύμφωνα με τη Συμμαχία Πολιτών, ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, πέραν των σοβαρών εξηγήσεων που πρέπει να δώσουν στους πολίτες, οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα στους καταθέτες της Λαϊκής η οποία με δάνεια χρηματοδότησε τη Focus.

Keywords
Τυχαία Θέματα