ΣΑΠΑ: Καταγγελίες Γ.Ελεγκτή κατά στέλεχος κόμματος για μίζες

Σύγκρουση συμφερόντων κατήγγειλε στην επιτροπή Ελέγχου ο Γενικός Ελεγκτης.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αποκάλυψε ότι μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών που είναι και στέλεχος κόμματος μέχρι σήμερα, εισέπραξε το 2009 20 χιλιάδες ευρώ, ως εισφορα για το κόμμα του, από κοινοπραξία που εμπλέκεται στο σκανδαλο ΣΑΠΑ.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε τη νικώσα ψήφο, όταν λήφθηκε η απόφαση, να έχουν το δικαίωμα υποβολής

προσφορών στο Δημόσιο, εργολάβοι που είχαν αποκλειστεί, λόγω εμπλοκής τους, στο σκάνδαλο του Αποχετευτικού της Πάφου.

Η συζήτηση στην επιτροπή διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, καθώς σημαδεύτηκε από έντονο διαπληκτισμό μεταξύ της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου και του υπουργού Μεταφορών, όταν ο Μάριος Δημητριάδης διερωτήθηκε αν το θέμα ενεγράφη για την προσφορά στη λεωφόρο Περνέρα.

ΕΔΕΚ: "Διαστρέβλωση γεγονότων και δολοφονία χαρακτήρων"

Η διαστρέβλωση των γεγονότων και η δολοφονία χαρακτήρων έχουν δυστυχώς αντικαταστήσει τον πολιτικό διάλογο, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Συνεχίζοντας αναφέρει οτι είναι πρωτοφανές το 2015 να θυματοποιείται ένας άνθρωπος για μια νόμιμη και διαφανή πράξη την οποία διεκπεραίωσε καθηκόντως το 2009 και από την οποία ο ίδιος δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος και καμιά υποχρέωση.

Στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ επεξηγεί ότι τα γεγονότα του τάχατες «πρωτοφανούς σκανδάλου» και της «σοβαρής υπόθεσης» έχουν ως εξής:

• Το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ κ. Λούης Κάππας το 2009 υπό την ιδιότητα του ως υπάλληλος της Λαϊκής Τράπεζας παρέλαβε και κατέθεσε νόμιμη εισφορά στο λογαριασμό του Κόμματος. Η εισφορά καταγράφηκε στα οικονομικά βιβλία του Κόμματος και ελέγχθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

• Το 2014 ο κ. Κάππας με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών υπέβαλλε παραίτηση από όλα τα κομματικά του αξιώματα.

• Το 2015 η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, στην οποία συμμετέχει ο κ. Κάππας, έλαβε κατά πλειοψηφία μια συγκεκριμένη απόφαση.

Εάν για τη συγκεκριμένη αυτή απόφαση κάποιοι έχουν ευθύνες, αυτοί προφανώς δεν είναι τα μέλη της Αρχής Προσφορών αλλά αυτοί που δεν έχουν οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τις συγκεκριμένες εταιρείες για τους δικούς τους λόγους.

Εν συνεχεία αναφέρεται στην ανακοίνωση οτι εάν στόχος αυτής της υπόθεσης είναι η ΕΔΕΚ, τότε οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τα πραγματικά γεγονότα:

• Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ η ΕΔΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα την επίμαχη επιταγή σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 27 Νοεμβρίου 2014.

• Με επιστολή του ο τέως Προέδρου του Κόμματος προς τον Γενικό Εισαγγελέα καλούσε τη Νομική Υπηρεσία να ελέγξει τους λογαριασμούς του Κόμματος.

Κλείνοντας η ανακοίνωση, αναφέρει ότι η προσπάθεια κάποιων να κατασκευάσουν «πρωτοφανή σκάνδαλα» για να καταπιούν το σκάνδαλο εκατομμυρίων της Focus και τη φυγάδευση δεκάδων εκατομμυρίων λίγο πριν το κούρεμα θα πέσει στο κενό.

Εκείνοι που διαστρεβλώνουν γεγονότα και διασύρουν ανθρώπους πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όσοι ποντάρουν σε διαπλοκή της ΕΔΕΚ με τραπεζίτες, επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και εταιρείες-δορυφόρους και κατασκευάζουν «σκάνδαλα», τους καλούμε να κοιτάξουν το σπίτι τους.

Τέλος κλείνει με την πρόταση ότι, "όσοι ζουν σε γυάλινο σπίτι να μην πετροβολούν την ΕΔΕΚ που είναι σε κάστρο".

Keywords
Τυχαία Θέματα