Ε.Χαραλαμπίδου: H GRECO δεν θα ερχόταν πριν από τις καταγγελίες

Για την κάθοδο της GRECO στην Κύπρο μίλησε, φιλοξενούμενη στις Τομές στα Γεγονότα, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι η GRECO δεν θα έρχονταν στην Κύπρο και ήρθαν μετά τις σχετικές καταγγελίες, που δεν αφορούσαν μόνο τις καταγγελίες Κληρίδη, αλλά και την υπόθεση Nicholas.

«Η Κύπρος,

θα έχει βαρύτατες συνέπειες ακόμα και στο οικονομικό σύστημα», αν δεν εφαρμόσει τις συστάσεις, οι οποίες αποτελούν ένα εργαλείο για βελτίωση με σκοπό την διαφάνεια», είπε η κ.Χαραλαμπίδου.

Αναφορικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικαστών, η κ.Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι οι Δικαστές βιάστηκαν να εισαγάγουν δεοντολογία πριν από την έλευση GRECO. Οι κανόνες είπε, δεν θεσμοθετημένοι, «αν παραβούν τους κανόνες αυτούς ποιος θα τους δικάσει;», διερωτήθηκε.

«Η GRECO ξεκαθάρισε και την λειτουργία του Δικαστικού Συμβουλίου. Μας ξεκαθάρισε η GRECO ότι θα δώσει συγκεκριμένα περιθώρια αυτή την φορά. Γιατί βιαζόμαστε τώρα να πληρώσουμε 35 θέσεις χωρίς να διασφαλίσουμε το τι θα προσφέρουν αυτοί που θα προσληφθούν;», είπε η κ.Χαραλαμπίδου. παράλληλα απάντησε και για την νομοθετική εξουσία, και τον δικό της έλεγχο τονίζοντας ότι η ίδια ζήτησε ως εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΑΣΕ, να δει τις πρακτικές των άλλων χωρών στο θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων. «Εμείς δεν θα αφήσουμε κενά, σαν τους Δικαστές», είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα