Ο Μακρόν ακυρώνει κοινή εμφάνιση με τη Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την προγραμματισμένη κοινή του εμφάνιση με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στη διάσκεψη για την Ασφάλεια και Άμυνα, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στο διάστημα 15-17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα SZ.

Αιτία αυτής της κίνησης η διαμάχη που ξέσπασε με τη Γερμανία για τον αγωγό

μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής με την ονομασία Nord Stream 2.

Η Γαλλία υποστηρίζει πως ο αγωγός αυτός αυξάνει την εξάρτηση της Γερμανίας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Για τον λόγο αυτό το Παρίσι δηλώνει πως στην αυριανή ψηφοφορία της ΕΕ, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες θα ψηφίσει εναντίον του γερμανο-ρωσικού αγωγού.

Εκπρόσωπος της διάσκεψης για την Ασφάλεια και Άμυνα δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) πως η ακύρωση του Γάλλου Προέδρου στην κοινή εμφάνιση του με την Καγκελάριο έχει ήδη γίνει από την περασμένη Παρασκευή.

Επίσημα, το Παρίσι υποστηρίζει πως η ακύρωση έγινε εξαιτίας φόρτου εργασίας του Γάλλου Προέδρου, Μακρόν.

Συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνει στην SZ ότι ανησυχεί για τις γαλλο-γερμανικές σχέσεις και πως με την ακύρωση αυτή ο Γάλλος Πρόεδρος επιθυμεί να στείλει ένα συμβολικό μήνυμα.

Να σημειωθεί πως στη διάσκεψη για την Ασφάλεια και Άμυνα στο Μόναχο, θα βραβευθούν με το βραβείο Kleist ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογος του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα