Δρ.Κωστρίκης για άνοιγμα σχολείων:Nα κάνουμε αργά,σταθερά&μελετημένα βήματα

Για τις αποφάσεις που αφορούν τις εκκλησίες, το άνοιγμα των σχολείων όπως και τα επιδημιολογικά δεδομένα, μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο επιδημιολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.

Όσον αφορά τις εκκλησίες ο Δρ. Κωστρίκης είπε πως όπως ισχύει για όλους τους χώρους πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των ατόμων.

«Εάν μια εκκλησία είναι μεγάλη και μπορεί να υπάρξει απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πιστών δεν βλέπω τον λόγο να μην ανοίξουν μ΄αυτά τα

μέτρα. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση η Κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις», είπε.

Αυτό είναι το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων και την αυριανή κρίσιμη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Δρ. Κωστρίκης είπε πως το πράσινο φώς θα δοθεί από την πολιτική εξουσία. «Εμείς απλώς συμβουλεύουμε. Τις αποφάσεις τις παίρνουν αυτοί».

«Δεν μπορώ να σας πω τι είναι αυτό που θα προτείνουμε. Όταν είσαι σε μια επιτροπή με 15 άτομα που όλοι είναι καλοί στο αντικείμενό τους είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές γνώμες. Οι επιστήμονες βασίζονται σε δεδομένα, σε σχολές σκέψης και ο καθένας με την δική του ειδικότητα μπορεί να έχει την δική του σκέψη», εξήγησε.

Μεταφέροντας τη δική του άποψη ο Δρ. Κωστρίκης εσύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα που έχει η Κύπρος αυτή τη στιγμή είπε πως «οι αριθμοί να είναι μονοψήφιοι σε χιλιάδες διαγνώσεις.  Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η επιδημία στην χώρα μας είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο αλλά δεν είναι μηδέν, υπάρχουν ακόμα λοιμώξεις εντός του πληθυσμού μας. Είμαστε σε εξαιρετικά καλό δρόμο».

Πιάστηκαν να κάνουν πάρτι στη Λεμεσό: «Μέχρι τις δέκα θα κάνω ότι θέλω»

Πρόσθεσε πως, «πρέπει να κάνουμε αργά, σταθερά και μελετημένα βήματα. Δεν πρέπει να κάνουμε απότομα μεγάλη κίνηση διότι αν γίνει κάτι λάθος δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε εύκολα. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να άρουμε τα μέτρα μ΄ένα αργό, μελετημένο και σταθερό τρόπο».

Τραγωδία Κλαυδιά: Αλλάζει καταθέσεις ο 23χρονος- Όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

Τέλος ο Δρ. Κωστρίκης μίλησε για τον τουρισμό σε σχέση και τις συστάσεις με από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την εικόνα που έχουν για την χώρα μας. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε το 30% του τουρισμού στην χώρα μας», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα