Δριμύτατη επίθεση Αλεξάνδρου σε ΓΕ: «Ντροπή και μόνο ντροπή» (vid)

Το Τμήμα Δασών δεν έχει εφαρμόσει επαρκώς τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων και τις βασικές αρχές, που περιλαμβάνονται σε αυτήν, αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ειδική έκθεση που εξέδωσε την Τετάρτη σχετικά με τον έλεγχο των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων μίσθωσης πτητικών μέσων πυρόσβεσης κατά τις καλοκαιρινές περιόδους, καθώς και αυτών της αγοράς αεροπλάνων πυρόσβεσης από το Τμήμα Δασών.

Την εν λόγω έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχολίασε ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου,

ο οποίος  με κατηγορηματικό τρόπο υποστήριξε ότι έχουν ακολουθήσει τη νομοθεσία, ενώ συμπλήρωσε ότι είχαν διαβούλευση τόσο με την Αρμόδια Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΑΑΔΣ) όσο και με το Συμβούλιο Προσφορών (ΣΠ).

«Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια για να έχουμε πτητικά μέσα, για να μην έχουμε προβλήματα, υπήρξε περίπτωση στην οποία ζητήσαμε προσωπικά τη συμβουλή του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή και ανταποκρίθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε έντονο ύφος τόνισε ότι «με τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή φωτογραφίζαμε τον διαγωνισμό και όχι με τις δικές μας προδιαγραφές». Σε σχέση με τις αναφορές περί πλαστογραφίας, σημείωσε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει εάν υπάρχει πλαστογραφία, να το αποκαλύψουμε. Για να υπάρχει διαφθορά οι λειτουργοί θα έπρεπε να γνώριζαν και εσκεμμένα να το είχαν αποκρύψει. Ζητούμε δημόσια να παραθέσει τα στοιχεία, να παραθέσει τους λόγους γιατί μπορεί να υποδείξει ότι υπάρχει διαφθορά. Ντροπή και μόνο ντροπή».  

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Ελεγκτική Υπηρεσία: Το Τμήμα Δασών δεν έχει εφαρμόσει επαρκώς τη νομοθεσία

Keywords
Τυχαία Θέματα