Δρ. Πέτρου: Έτσι κερδίσαμε μια δόση από το εμβόλιο της Pfizer (vid)

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου και τις εξελίξεις γύρω από τις αδειοδοτήσεις μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Χρίστος Πέτρου.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάταξη της Κύπρου σε σχέση με τους εμβολιασμούς στην ΕΕ, ανέφερε ότι είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Είναι κάτι που δείχνει ότι τα εμβόλια έρχονται,

χορηγούνται και φεύγουν. Μεγάλες χώρες που έχουν πάρει πολλές δόσεις εμβολίων, τα διατηρούν στα ψυγεία και δεν μπορούν να τα διαθέσουν, είτε λόγω απροθυμίας του κόσμου είτε λόγω μη αποδοτικότητας του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ερωτηθείς για εξασφάλιση εμβολίων από άλλες πηγές, απάντησε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, αφού δεν είναι καμιά εταιρεία σε θέση να πουλήσει εμβόλια εκτός των συμφωνιών της ΕΕ, κάτι τέτοιο ίσως είναι εφικτό μόνο τους επόμενους μήνες.

Για τη συζήτηση για τα εμβόλια από το Ισραήλ, διερωτάται «το Ισραήλ έχει τελειώσει τους εμβολιασμούς και του έχουν περισσέψει εμβόλια;». Εντούτοις, σημείωσε ότι εάν τους περισσεύουν είναι καλοδεχούμενα.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις για τον εμβολιασμό της Κύπρου, απάντησε ότι «για να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού χρειαζόμαστε 1,5 εκατομμύριο δόσεις. Αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου, δεν μπορεί κανείς να κάνει μια τέτοια πρόβλεψη».

Σημείωσε ότι από την περασμένη Παρασκευή έχουμε κερδίσει μια δόση από την τροποποίηση της άδειας για το εμβόλιο της Pfizer, όπου το κάθε φιαλίδιο μπορεί να βγάζει και έκτη δόση, άρα με τα υπάρχοντα αποθέματα θα εμβολιάζεται περισσότερος κόσμος.   

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε επίσης:

Στη δημοσιότητα εικόνες από τους ασθενείς με κορωνοϊό στις εντατικές (pics)

Τι έστειλαν οι Κύπριοι στο 8998: Η επιλογή που έχει την πρωτιά (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα