Δρ Πανά: Το σκεπτικό των μέτρων και τα διαφορετικά φετινά Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ

Για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου τις τελευταίες ημέρες όπως και τις προτάσεις με τις οποίες η επιδημιολογική ομάδα θα βρεθεί ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη, μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, δρ Ζωή Δοροθέα Πανά.

Η δρ Πανά είπε πως, «υπάρχει μια σταθεροποίηση και εννοείται ότι δεν θέλουμε να έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Έχουμε μια σταθεροποίηση της κατάστασης σε όλη την Κύπρο. Δυστυχώς,

η σταθεροποίηση γίνεται με τριψήφιους αριθμούς γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ιός υπάρχει στην κοινότητα».
Πρόσθεσε πως σε γενικό πλαίσιο υπάρχει πρόβλημα στην χώρα όπως υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης αυτό το διάστημα.

Παράλληλα σχολίασε πως, η Πάφος μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα. «Φαίνεται έμπρακτα ότι τα μέτρα αποδίδουν και είμαι βέβαιη ότι το ίδιο θα γίνει και με τη Λεμεσό αλλά ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος».

Όσον αφορά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν αυτές τις ημέρες στη Λευκωσία η δρ Πανά, είπε πως αυτό που βλέπουμε στη Λευκωσία είναι τις αλυσίδες μετάδοσης. «Σε επαρχιακό επίπεδο βλέπουμε την αύξηση αλλά δεν είναι του μεγέθους της επιθετικής αύξησης που θα μας ανησυχούσε».

Ερωτηθείσα για την πρόταση την οποία θα μεταφέρουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η δρ Πανά είπε πως υπάρχουν πολλά σενάρια στο τραπέζι. «Βλέπουμε πως το στοχευμένο lockdown πετυχαίνει. Με την έννοια ότι έχουμε σταθεροποιηθεί. Αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά θα στοχεύσουμε όπως και κάναμε», εξήγησε.

Σχετικά με το εάν τα μέτρα θα ισχύουν και τα Χριστούγεννα η δρ Πανά είπε πως «αυτό που λένε και οι υπόλοιπες χώρες είναι πως καλά είναι να μην έχουμε ταχείες αλλαγές στα μέτρα εκτός αν μας επιβάλλεται και εάν υπάρχει κάτι έκτακτο, ώστε να δίνεται ο χρόνος στον κόσμο να προσαρμοστεί και να κάνει τους σχεδιασμούς του. Όποια μέτρα και να αποφασιστούν  θα πρέπει να ξέρουμε ότι δυστυχώς θα ισχύουν και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Είναι αυτονόητο ότι θα είναι διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα».

Διαβάστε επίσης: 

262 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο- Άλλα 70 από rapid τεστΝέα ανησυχία για αλυσίδες μετάδοσης σε κλειστές δομές-52 νέα κρούσματαΑυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid τεστ ανά Επαρχία (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ)
Keywords
Τυχαία Θέματα