Διευκρινίσεις Pfizer στο ΣΙΓΜΑ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τελική ευθεία παρασκευής εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται και η αμερικανική εταιρία pfizer. Ο αμερικανικός κολοσσός Pfizer, έδωσε διευκρινίσεις στο ΣΙΓΜΑ για το εμβόλιο που αναπτύσσει κατά της νόσου Covid19, το οποίο αποδείχτηκε αποτελεσματικό κατά 95%.

Η εταιρία επιβεβαίωσε ότι για να

αντιμετωπίσει το ζήτημα που προκύπτει με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που χρειάζονται για τη φύλαξή του, μέχρι και μείον 75 βαθμούς κελσίου, εξετάζει την παρασκευή εναλλακτικών μορφών του εμβολίου σε στερεά μορφή.

Σύμφωνα με την εταιρία, η μέθοδος messengerRNA, που χρησιμοποίησε για την γρήγορη ανάπτυξη του εμβολίου, έχει το πλεονέκτημα να προσαρμόζεται εύκολα στα νέα δεδομένα, γεγονός που θα επιτρέψει να αντιμετωπιστούν πιθανές μελλοντικές μεταλλάξεις του ιού.

H Pfizer επισημαίνει ότι η ποιότητα του εμβολίου είναι διασφαλισμένη, παρά το γεγονός ότι παρασκευάστηκε σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας επετεύχθη λόγω του ότι χρησιμοποιήθηκε μεγαλύτερο κεφάλαιο, ώστε να τρέχουν οι διάφορες διεργασίες παράλληλα.

Παρ' όλα αυτά, με σκοπό να αποσαφηνιστούν οι μακροχρόνιες παρενέργειες, οι εθελοντές που έλαβαν το εμβόλιο θα παρακολουθούνται για τα επόμενα δύο χρόνια.

Προτεραιότητα για προμήθεια του εμβολίου θα έχουν όσοι έχουν συνάψει ήδη συμφωνία με την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της Ε.Ε. και κατ’ επέκταση της Κύπρου

Από κει κι έπειτα, οι κυβερνήσεις των κρατών είναι αυτές που θα ορίσουν ποιες ομάδες του πληθυσμού θα έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.  Η Pfizer σε συνεργασία με την BioNTech, θα παράγουν μέχρι και 50 εκατομμύρια δόσεις πριν το τέλος του έτους και μέχρι 1.3 δισεκατομμύρια δόσεις εντός του 2021.  Μας έγινε ξεκάθαρο πάντως πως η κάλυψη του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι εφικτή,εξ ου και θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια από πολλές εταιρίες ανά το παγκόσμιο.

Η Pfizer διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αντιμετώπιση της κρίσης, στέλνοντας το μήνυμα πως στο τέλος η επιστήμη θα κερδίσει.

Διαβάστε επίσης: 

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona θα διατεθεί έως το τέλος του έτουςΗ Κομισιόν θα παράσχει 200 ρομπότ απολύμανσης σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διευκρινίσεις Pfizer, ΣΙΓΜΑ, ΒΙΝΤΕΟ,diefkriniseis Pfizer, sigma, vinteo