Δρ. Νικολάου: Ο σύγχρονος εξοπλισμός MRI του Γ.Ν. Λεμεσού του ΟΚΥπΥ

Για τις προοπτικές του ακτινολογικού τμήματος στο ΓΝ Λεμεσού, μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι, ο Β. Διευθυντής Ακτινολογίας, Προϊστάμενος Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Λεμεσού, Δρ. Χρίστος Θ. Νικολάου.

Αρχικά, ανέφερε ότι «η ειδικότητα μας η ακτινολογία εξασκείτε μέσω μηχανημάτων αρά είναι τρεις σημαντικοί παράγοντες. Τι ποιότητας μηχανήματα διαθέτεις, τι εμπειρία έχει ο γιατρός και ο ακτινογράφος και τρίτων τι υποστήριξη ευρύτερη υπάρχει κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διακυμάνσεις, το όλο θέμα είναι

γνωστό και στο Υπουργείο υγείας το οποίο προετοιμάζει νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ακτινοδιαγνωστικών τμημάτων. Επίσης, είναι γνωστό και στον ΟΑΥ, ο οποίος μας έχει καλέσει σε σύσκεψη και ετοιμάζει ένα σύστημα διαφορετικής αμοιβής των παροχών ακτινολογίας, ώστε να μας προτρέψει να αγοράσουμε καινούργια μηχανήματα».

Όσο αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Δρ. Χρίστος Νικολάου αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που διαθέτει το δικό τους τμήμα.

Άριστα μηχανήματα, άριστη συντήρηση

Το ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στο τέλος του μήνα θα ολοκληρώσει με την εγκατάσταση όλων των μηχανημάτων με ολοκαίνουργια μηχανήματα.  Καθώς επίσης τόνισε ότι πολύ σημαντικό ρόλο έχει και η αρίστη συντήρηση των μηχανημάτων την οποία τηρούν.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά την εμπειρία των γιατρών

Το τμήμα τους απαρτίζεται με δέκα γιατρούς, τριάντα ακτινογράφους και υποστηρικτικό προσωπικό το οποίο λειτουργοί επί 24ώρου βάσεως, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη μεγάλη εμπειρία.

Τμήμα παιδιατρικής ακτινολογίας

Έχει αναπτυχθεί τμήμα παιδιατρικής ακτινολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά  «ενδεχομένως από τα πλέον δυνατά στη Κύπρο, με δύο ειδικευμένου ιατρούς».

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα