The Colono45: Μια προσφορά ζωής από τον Όμιλο Χ.Α.Παπαέλληνας

Ευαισθητοποίηση και προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του παχέος εντέρου με την παροχή δωρεάν εξέτασης κολονοσκόπησης σε όλους τους εργαζομένους του Ομίλου άνω των 45 ετών.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις υγείας που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι αυτή του καρκίνου. Μία νόσος με βαθύτατο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο που, παρά την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, εξακολουθεί να δοκιμάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Απέναντι στην πρόκληση αυτή, αποκτούν ειδική αξία πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ

εφαρμόζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα The Colono45, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Πάθηση που αποτελεί την τρίτη συχνότερη κακοήθεια στον άνθρωπο και τη συνηθέστερη κακοήθεια του γαστρεντερικού σωλήνα παγκοσμίως.

To πρόγραμμα The Colono45, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων του Ομίλου, σχετικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά και την κατανόηση της ανεκτίμητης αξίας της εξέτασης της κολονοσκόπησης. Με στόχο την πρόληψη, που μπορεί να σώσει ζωές, η κολονοσκόπηση ανιχνεύει το 90-95% των προκαρκινικών πολυπόδων και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ειδικότερα ο Όμιλος, στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά και των ευρύτερων παροχών στο ανθρώπινο δυναμικό του, ανέλαβε την πλήρη κάλυψη των εξόδων της διενέργειας κολονοσκοπικής εξέτασης σε όλους τους εργαζομένους του 45 ετών και άνω. Ενώ, διοργανώθηκε σχετική ενημερωτική εκδήλωση στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου με ομιλητή τον γαστρεντερολόγο Δρ. Δημήτρη Δημητρίου.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ο Όμιλος συνεργάστηκε με τους γαστρεντερολόγους Δρ. Δημήτρη Δημητρίου και Δρ. Ανδρέα Βανέζο.

Με τον προληπτικό έλεγχο μέσω κολονοσκόπησης, ο καρκίνος του παχέος εντέρου  είναι δυνατόν να βρεθεί σε πρώιμο στάδιο, οπότε η αντιμετώπισή του είναι ευκολότερη και με καλύτερα αποτελέσματα, πιθανόν και ίαση. Με την εξέταση αυτή, στην Κύπρο μπορούν να εντοπισθούν έγκαιρα 350-400 νέα περιστατικά ανά έτος.

Το πρόγραμμα The Colono45 ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023 με συμμετοχή του 45% των εργαζομένων του Ομίλου  Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.  Η εφαρμογή του αντανακλά τη δέσμευση του Ομίλου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προαγωγή της υγείας των εργαζομένων του, σύμφωνα με την αποστολή του: να συμβάλλει ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ζουν και να νιώθουν καλύτερα.

Στην ίδια κατεύθυνση το Νοέμβριο του 2022, ο Όμιλος, σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία του Melidonia Health, διαμόρφωσε και χρηματοδότησε, σε μεγάλο βαθμό, ειδικό πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για εντοπισμό ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, ως αποτέλεσμα κληρονομικής προδιάθεσης, με βάση και την ανάλυση του γενετικού τους προφίλ. Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον Όμιλο.

Σχετικά με τον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ

Ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, ο ισχυρότερος όμιλος προϊόντων υγείας και ομορφιάς στην Κύπρο, κατέχει ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται. Αυτοί περιλαμβάνουν την προώθηση και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής και καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και  ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων λιανικής και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διακίνησης.

Με διαχρονική αποστολή να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα, ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ πιστεύει στην ανάπτυξη με επιχειρηματική ηθική. Επιλέγει την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, ως τη μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι στις νέες προκλήσεις, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στη διασφάλιση της ευημερίας και της υγείας των εργαζομένων του και της ευρύτερης κοινωνίας, της οικονομικής προόδου και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μάθετε περισσότερα για τον Όμιλο στο www.cap.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα