Δρ. Κολιού: Η καθυστέρηση στον εμβολιασμό λόγω AstraZeneca έφερε το lockdown

Όλοι απεύχονταν το lockdown, ωστόσο, τα κρούσματα και ιδιαίτερα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά το Σύστημα Υγείας και δεν θέλαμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση να μην υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς αυτοί στα νοσοκομεία, ανέφερε η Δρ. Μαρία Κολιού, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

«Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, δεδομένου και ότι και μεγάλοι επιδημιολογικοί

οργανισμοί προέβλεπαν ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης», πρόσθεσε. 

Το ζητούμενο, είπε, είναι να πετύχουμε γρήγορη εμβολιαστική κάλυψη για να μπορέσουν να ανοίξουν τα πάντα, δυστυχώς εκείνο που έγινε με ένα συγκεκριμένο εμβόλιο (AstraZeneca) προκάλεσε πισωγύρισμα στους εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε περαιτέρω και έτσι να χρειαστεί να τεθεί αυτό το αυστηρό απαγορευτικό ενδιάμεσα για να κερδίσουμε χρόνο, πρόσθεσε. 

Κληθείσα να σχολιάσει ποια ήταν η θέση των Επιδημιολόγων για το lockdown, η κα. Κολιού ανέφερε πως δεν υπήρξε ομόφωνη θέση, εξελίχθηκαν από αυστηρό lockdown μέχρι απλή αυστηροποίηση των μέτρων. 

«Όσο τα πράγματα επιδεινώνονταν, υπήρξε η ανατροπή». 

Όσον αφορά για το τι θεωρεί πως θα επιτευχθεί με το νέο lockdown, η κα. Κολιού σημείωσε πως αναμένεται να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και ίσως να διαφανεί και κάποια μείωση. 

Διαβάστε επίσης 

Ξύπνησε με τρίτο lockdown η Κύπρος–Όσα θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 9 Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα