Δρ. Καραγιάννης: «Τα μέτρα αυτοπροστασίας θα είναι μαζί μας και το καλοκαίρι»

Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει επιφέρει αισιοδοξία, όμως αυτό δεν βοήθησε στο να χαλαρώσουν επιπλέον τα περιοριστικά μέτρα, αφού παρατείνονται τα υφιστάμενα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου αλλά και στα εμβόλια.

Αρχικά ο δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι η εικόνα αυτή την στιγμή δεν είναι η βέλτιστη που θα μπορούσε να είναι με το άνοιγμα της οικονομίας, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε

να γίνει όταν θα είμαστε σε πιο χαμηλά διψήφια κρούσματα.

Επιπλέον είπε «Δεν έχουμε την δυνατότητα να χαλαρώσουμε τα μέτρα γρήγορα και εύκολα και μετά να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα το οποίο ίσως επελαύνει αυτή τη στιγμή στον ευρωπαϊκό χώρο.

Είναι στο χέρι το δικό μας με την εφαρμογή των μέτρων και των πρωτοκόλλων να μην δούμε μια έξαρση τις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες.

Αν τα χαλαρώσουμε όλα ταυτοχρόνος θα βρεθούμε στη θέση που είναι αυτή τη στιγμή η Αττική στην Ελλάδα».

Τόνισε ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας θα είναι μαζί μας και το καλοκαίρι,  αλλά αν τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα θα χαλαρώσουν λίγο οι περιορισμοί στις αποστάσεις.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε παιχνίδια.

«Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιείται εδώ και ένα μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο παράλληλα με της Pfizer και φαίνεται από προκαταρκτικές μελέτες ότι και τα δύο εμβόλια ενεργούν προστατευτικά.

Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αν δεν χρησιμοποιήσουμε και άλλα εμβόλια. Η Pfizer και η Moderna δεν θα μας δώσουν τόσα πολλά για να καλύψουμε το 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο ρωσικό εμβόλιο sputnik V λέγοντας ότι: «Φαίνεται ότι η αποτελεσματικότητα του sputnik V φτάνει μέχρι και το 90%, αλλά αργοπορεί η ίδια η εταιρεία να κάνει αίτηση στον ΕΜΑ».

Διαβάστε επίσης: 

Συνολικά 21 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται την Πέμπτη στο ΓΝ ΑμμοχώστουRapid τεστ: Αυτά είναι τα σημερινά σημεία δειγματοληψίας (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραγιάννης,karagiannis