Δολοφόνησαν τον Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα (video)

Δολοφόνησαν τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα, Andrey Karlov σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.Η δολοφονία έγινε σε γκαλερί. Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε το θάνατο του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόβ.

Ο πρεσβευτής διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet στο Διαδίκτυο, ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία

σε μια γκαλερί στην Άγκυρα.

Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Μόσχα, η απόπειρα δολοφονίας, αποτελεί πιθανό Casus Belli (αιτία πολέμου) για την Ρωσία. Αναμένονται επίσημες δηλώσεις από την εκπρόσωπο του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία συνέστησε υπομονή. Ήδη οι ΗΠΑ καταδίκασαν, σε μια πρώτη αντίδραση, τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη .

Ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν την πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται. "Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με το θύμα και την οικογένειά του", ανέφερε ο Κίρμπι.

Media Blackout επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την επίθεση.

Κι άλλα πυρά στο σημείο της επίθεσης

Κι άλλα πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο στο σημείο όπου διαπράχθηκε πριν από λίγο η επίθεση εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε η επίθεση και πρόσθεσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Άγκυρα.

Ήδη σκληρές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου:

Προσποιήθηκε τον αστυνομικό ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, του Αντρέι Καρλόφ, φέρεται σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπήκε στη γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας με αστυνομική ταυτότητα.

Μια φωτογραφία που μεταδόθηκε από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζει ανθρώπους πεσμένους στο δάπεδο.

Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι ακούστηκαν κι άλλα πυρά στον χώρο όπου διαπράθχθηκε η επίθεση. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση».

«Ενώ ο πρεσβευτής εκφωνούσε μια ομιλία, ένας ψηλός άνδρας, που φορούσε κοστούμι, άνοιξε πυρ στον αέρα πριν στοχοθετήσει τον πρεσβευτή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χασίμ Κιλίτς, ανταποκριτής της εφημερίδας Χουριέτ στην Άγκυρα. «Είπε κάτι για το Χαλέπι και περί εκδίκησης», πρόσθεσε ο Κιλίτς.

Ο φερόμενος ως δράστης:

#Russian ambassador in #Ankara, #Turkey shot!!! pic.twitter.com/0MHu4j2ZcW

— Ali Özkök (@A_Ozkok) 19 Δεκεμβρίου 2016

#BREAKING: Russian #ambassador shot in #Ankara, seriously injured, taken to hospital. More to come on https://t.co/3vDnGzb3JF pic.twitter.com/snH1aT5ZIU

— RT (@RT_com) 19 Δεκεμβρίου 2016

Ζωντανή κάλυψη με βίντεο από τη σκηνή:

SPECIAL COVERAGE: Russian ambassador shot in Ankara https://t.co/ZFbd8KgJY9

— RT (@RT_com) 19 Δεκεμβρίου 2016

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
δολοφονηθηκε ρωσος πρεσβης , δολοφονια στην αγκυρα
Τυχαία Θέματα