Δώδεκα νεκροί από επίθεση σε νοσοκομείο, λέει το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε νοσοκομείο στα βόρεια της παλαιστινιακής επικράτειας.

Οι 12, μεταξύ των οποίων τραυματίες ασθενείς και οι σύντροφοί τους, «σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ισραηλινής κατοχής που στόχευσε το ινδονησιακό νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Ασράφ αλ-Κούντρα.

Ο

διευθυντής του Υπουργείου, Μουνίρ αλ-Μπουρς, είπε ότι δεν κατέστη δυνατή η ανάκτηση των σορών. «Η (ισραηλινή) κατοχή κατέστρεψε ορισμένα κτήρια του Ινδονησιακού Νοσοκομείου και άλλα κτήρια δέχονται πυρά ελεύθερων σκοπευτών», δήλωσε ο Μουνίρ αλ-Μπουρς από το νοσοκομείο.

Ο Μπουρς είπε ότι το Ινδονησιακό Νοσοκομείο 140 κλινών έχει επί του παρόντος 650 ασθενείς, περισσότεροι από 100 από τους οποίους χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε προηγουμένως τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να φύγουν προς τα νότια και δήλωσε την Κυριακή ότι «επεκτείνει τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες».

Ο Μπουρς είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στόχευσαν» ανθρώπους που προσπαθούσαν να φύγουν από το ινδονησιακό νοσοκομείο. Τα ισραηλινά πλήγματα έπληξαν "το πάτωμα των κλινικών και των χειρουργείων στο νοσοκομείο, έχουν συσσωρευτεί κατεστραμμένοι εξοπλισμός και πτώματα", σημείωσε.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμη: Χαμάς: Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Διάψευση από το Ισραήλ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα