Η Κύπρος πιστή στην δέσμευση για δικαιώματα παιδιών, λέει η Επ. Νομοθεσίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά πηγάζουν από το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και από τις κυρωθείσες διεθνείς συμβάσεις, αναφέρει η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουϊζα Χριστοδουλίδου – Ζαννέτου.

Σε μήνυμα της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η κ. Ζαννέτου αναφέρει ότι η Επίτροπος Νομοθεσίας, σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συντονίζει την ετοιμασία της περιοδικής έκθεσης της Κύπρου

στο πλαίσιο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών και ηγείται της κυπριακής αντιπροσωπείας για την παρουσίαση/εξέταση της έκθεσης ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Παράλληλα, προσθέτει, στο πλαίσιο των καθηκόντων του αναφορικά με τη σύνταξη νομοθεσιών που αφορούν σε παιδιά, το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας έχει ύψιστο μέλημα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών και την πιστή τήρηση της θεμελιώδους αρχής του καλύτερου συμφέροντος του παιδιού (best interest of the child).

Στόχος της σημερινής μέρας, σημειώνει η Επίτροπος, είναι η προώθηση, η υπεράσπιση και ο εορτασμός των δικαιωμάτων των παιδιών ενώ αποτελεί ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα δικαιώματά τους μέσα από τον διάλογο, τις δράσεις, τα προγράμματα και τις εκπαιδεύσεις που θα τους επιτρέψουν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα ίδια.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού για το 2023, όπως καθορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι «Για κάθε παιδί, κάθε δικαίωμα» («For every child, every right»).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα