Η Βουλγαρία θα εντυπωσιάσει στην COP 28 στο Ντουμπάι, λέει ο Υπ. Περιβάλλοντος

Φέτος η Βουλγαρία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την κλιματική αλλαγή με αντιπροσωπεία μεγαλύτερη από τρία άτομα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας, Τζούλιαν Ποπόφ. Η COP 28 θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2023 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σχεδόν 200 άτομα θα αποτελούν τη βουλγαρική αντιπροσωπεία, σημείωσε ο Ποπόφ. Η αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς και εκπροσώπους

της βουλγαρικής βιομηχανίας, από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων και τη βαριά βιομηχανία, η οποία πρωτοπορεί όσον αφορά την ευθύνη για το κλίμα.

Ο Ποπόφ συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Υπεύθυνη επιχειρηματική συμπεριφορά» που διοργανώθηκε από εκπροσώπους του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις υπό την ιδιότητά του ως Εθνικό Σημείο Επαφής της Βουλγαρίας για τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Η βουλγαρική μεταλλουργία είναι πιο καθαρή από τη γερμανική. Πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα, διότι δεν φαίνεται να είναι πολύ ξεκάθαρα», είπε ο Ποπόφ.

«Προσέξτε την παρουσία μας στην COP28, διότι θα κάνουμε μεγάλη εντύπωση και αυτή η συμμετοχή θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη των βουλγαρικών επιχειρήσεων και της βιομηχανίας», πρόσθεσε.

«Ο ΟΟΣΑ εισέρχεται με βήματα και τα βήματα αυτά ονομάζονται εργαλεία. Στην περίπτωση του περιβάλλοντος και των υδάτων, είναι 66. Η Βουλγαρία έχει αναλάβει δράση σε 50 από αυτά και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου θα ακούσουν για άλλα οκτώ στις 22 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ποπόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει πιθανώς να διαθέσει μεταξύ 5-6 δισεκατομμύρια λέβα για την επανακαλλιέργεια της γης των περιοχών, από τις οποίες αντλείται άνθρακας εδώ και δεκαετίες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα