Διπλό επί της Δόξας και μπήκε με το δεξί η Ομόνοια

Η Ομόνοια κέρδισε εκτός έδρας με 0-2 τη Δόξα (24/8) για την πρεμιέρα του φετινού Κυπριακού πρωταθλήματος. Ο Ντάρμπισαϊαρ άνοιξε το σκορ στο 25', διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Μποτεάκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61'.

Δείτε ΕΔΩ πως σας μεταφέραμε την εξέλιξη του αγώνα αυτού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και ο ρυθμός ήταν χαμηλός. Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά και οι δύο μονομάχοι προσπαθούσαν να έχουν την κατοχή και να επιβάλει ο κάθε ένας τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Αυτό που έβλεπε κάποιος γενικότερα ήταν ένα δυνατό ματς, σκληρά μαρκαρίσματα και αυτό φανέρωνε και το πάθος

των δύο ομάδων.

Η Ομόνοια στην πορεία πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στο ματς, επιχείρησε να ανεβάσει στροφές και στο 25’ μετά από σέντρα του Γκόμεθ ο Ντάρμπισαϊαρ με όμορφη κεφαλιά έκανε το 0-1. Έτσι το πρώτο πράσινο γκολ για φέτος ήρθε από τον Άγγλο φορ (50 με τη φανέλα της Ομόνοιας, 110 συνολικά στην καριέρα του).

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλά μάταια να αντιδράσουν ενώ το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ θέλησε να βρει και ένα δεύτερο γκολ και δεν κλείστηκε πίσω. Με αυτά και με αυτά το πρώτο ημίχρονο τελείωσε και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (0-1).

Δείτε αυτό: Έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα θέλησε να μπει δυνατά και να βρει την ισοφάριση και έχασε κάποιες καλές στιγμές. Πότε ο Ουζόχο όμως και πότε η αστοχία των παικτών της Δόξας κρατούσε το προβάδισμα για την Ομόνοια, η οποία στη συνέχεια ισορρόπησε και πάγωσε τον ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν γκολ για να φέρουν το ματς στα ίσα ενώ οι φιλοξενούμενοι ένα δεύτερο για να πάρουν για τα καλά προβάδισμα στη ‘’μάχη’’ για το τρίποντο. Τελικά έγινε το δεύτερο σενάριο αφού στο 61’ ο Μποτεάκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (κόντραρε η μπάλα) σημείωσε το 0-2. Ο άσος της Ομόνοιας με αυτό του το γκολ ''κέρασε'' τους πράσινους για τα γενέθλια του που είναι σήμερα.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, είχαμε ναι μεν κάποιες καλές ευκαιρίες και από τους δύο μονομάχους αλλά όχι γκολ. Έτσι μέχρι τη λήξη, και παρά τις όποιες εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές το σκορ διατηρήθηκε στο 0-2. Να σημειώσουμε πως στο Μακάρειο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος είδε τους πράσινους να ξεκινούν με τρίποντο τη φετινή τους προσπάθεια. 

Από την άλλη η Δόξα προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έφυγε χωρίς βαθμό ή βαθμούς από τον αγωνιστικό χώρο και βλέπει τη συνέχεια.

Την επόμενη αγωνιστική η Δόξα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ενώ η Ομόνοια υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα.

Δόξα: Γκρεμσλ, Ντερβίτ, Κάρλος, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα (83΄Παπαφώτης) Αρτάμπε, Αλεξάνδρου, Τραϊτσέφκσι, Μέσκα, Μιντίκκης, Καρλάο

Ομόνοια: Ουζόχο, Λούφτνερ, Λανγκ, Περέιρα, Λέσιακς, Γιόρντι, Κούσουλος, Τιάγκο, Ορτέγα (77΄Μίκου) Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊαρ (83΄Εζρά)

Κίτρινες: Ασαμόα, Αρτάμπε/Λούφτνερ

Keywords
Τυχαία Θέματα