Η ώρα των Αμμοχωστιανών - Στις κάλπες αύριο για εκλογή νέου Δημάρχου

Στις κάλπες οι Αμμοχωστιανοί με  την αποχή να είναι το μεγάλο στοίχημα.

Στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της 25ης Αυγούστου για εκλογή νέου Δημάρχου.Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με μία ώρα διακοπή από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Στις κάλπες κατέρχονται  31,589 πρόσφυγες Αμμοχωστιανοί για την ανάδειξη νέου Δημάρχου της κατεχόμενης

Βασιλεύουσας, μετά τον αδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 44 εκλογικά κέντρα:

4 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

7 στη Λευκωσία

13 στη Λάρνακα

19 στη Λεμεσό

1 στην Πάφο

Oι  περισσότεροι εκλογείς της κατεχόμενης Αμμοχώστου βρίσκονται στη Λεμεσό και ανέρχονται στους 12.500. Ακολουθούν οι Αμμοχωστιανοί στην επαρχία Λάρνακας οι οποίοι ανέρχονται γύρω στις 10 χιλιάδες.

Στη Λευκωσία οι εκλογείς της Αμμοχώστου είναι 4.500, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3.500, ενώ στην επαρχία Πάφου βρίσκονται 1.200 εκλογείς.

Tη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου διεκδικούν πέντε υποψήφιοι, οι Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι.Oι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις οκτώ το βράδυ αναμένονται  τα τελικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον Επαρχο Αμμοχώστου, στο Β Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου Κέντρο Α, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου Παραλιμνίου.

Στο Β Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Κέντρο Β, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο των Δήμων Σωτήρας και Αγίας Νάπας και της Κοινότητας Λιοπετρίου.  

Στο Γυμνάσιο Δερύνειας, Κέντρο Γ, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου Δερύνειας και της Κοινότητας Φρενάρους.   Στο Β Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου Κέντρο Δ, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκτοπισθέντες εκλογείς του Δήμου Αμμοχώστου που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Κοινοτήτων Αυγόρου, Άχνας και Αχερίτου. 

Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα