ΔΗΠΑ: Μεγίστη υποχρέωση να μην ξεχάσουμε αυτούς που έφεραν την καταστροφή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Παράταξη για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα.

Η ανακοίνωση:

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από το μαύρο πρωινό της 15ης Ιουλίου, όταν η Χούντα των Αθηνών και η ΕΟΚΑ Β’ προχώρησαν στο προδοτικό πραξικόπημα εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και άνοιξαν ουσιαστικά διάπλατα τις κερκόπορτες του Αττίλα, με αποτέλεσμα την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή της μισής μας πατρίδας

μέχρι και σήμερα.

Ανήμερα της θλιβερής επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος, οφείλουμε να μην λησμονούμε ποτέ ότι τα ύψιστα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας δεν χαρίζονται. Κερδίζονται με αγώνες και θυσίες.

Ως ΔΗΠΑ – Συνεργασία αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες και τους μάρτυρές μας, στους υπερασπιστές και προασπιστές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της νομιμότητας. Τιμούμε τον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο, που ήταν ο κύριος στόχος των πραξικοπηματιών, τιμούμε τους αγώνες και την ανεκτίμητη προσφορά του προς την πατρίδα.

Πέρα από τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, οφείλουμε ως λαός, με παρρησία, θάρρος και εντιμότητα να κάνουμε απολογισμό και σκληρή αυτοκριτική για όσα συνέβησαν τον μαύρο Ιούλη του 1974. Έχουμε μεγίστη υποχρέωση να μην ξεχάσουμε αυτούς που έφεραν την καταστροφή, να διασφαλίσουμε τη γνώση της ιστορικής αλήθειας και να διδαχθούμε από τα λάθη μας.

48 χρόνια μετά, μπροστά μας υπάρχει μόνο μια επιλογή: Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την τελική δικαίωση, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την άρση της παράνομης κατοχής και την πραγματική επανένωση του λαού και της πατρίδας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα