Διώρυγα Σουέζ: Γιατί δεν «ξεμπλοκάρει» το τεράστιο πλοίο

Δύσκολο εγχείρημα αποδεικνύεται στην πράξη η μετακίνηση του τεράστιου πλοίου που μπλόκαρε τη διώρυγα του Σουέζ από την περασμένη Τρίτη.

Οι εκσκαφείς χρειάζεται να αφαιρέσουν 20.000 κυβικά μέτρα άμμου από το σημείο που έχει κολλήσει το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που έχει κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ.

Οι εκσκαφείς πρέπει να σκάψουν σε βάθος 12-16 μέτρων στην άμμο για να απελευθερωθεί το πλοίο και να μπορεί να μετακινηθεί. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη

για την χρονοβόρα διαδικασία και το κλείσιμο της διώρυγας.

Διαβάστε περισσότερα: Γιγαντιαίο πλοίο μπλόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το πλοίο έχει μάκρος 400 μέτρα και πλάτος 59, ενώ ζυγίζει 224.000 τόνους. Επιπλέον, μεταφέρει πάνω του 20.000 κοντέινερ. Επομένως, η ρυμούλκησή του καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη.

Εντωμεταξύ το μπλοκάρισμα της διώρυγας έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στο εμπόριο. Το κόστος  της ζημιάς να ανέρχεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd's List, το κόστος που αποφέρει η διέλευση των πλοίων καθημερινά από την περιοχή υπολογίζεται σε 5,1 και 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια με κατεύθυνση προς τα δυτικά και τα ανατολικά, αντίστοιχα.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διώρυγα Σουέζ,dioryga souez