3ος όμιλος: Χαλαρή πρεμιέρα για την Ιταλία

Η Ιταλία καθάρισε από το πρώτο μέρος την Βόρειο Ιρλανδία στο Enio Tardini της Πάρμα και με 2-0 ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις στα προκριματικά.

Ήταν το πρώτο ματς των Azzurri στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από εκείνο κόντρα στην Σουηδία, το οποίο τους άφησε εκτός τελικής φάσης για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ξεκίνησε όσο πιο απλά και ωραία γινόταν τον δρόμο προς το Mundial του Κατάρ που θα γίνει σε έναν χρόνο. Μαζί με την Ελβετία στην κορυφή του Ομίλου είναι πλέον η Ιταλία.

Στο 14’ ο Μπεράρντι

έφυγε από δεξιά από μπαλιά του Φλορέντζι και αφού συνέκλινε τίναξε με το αριστερό τα δίχτυα του Πίκοκ-Φάρελ (1-0). Ο επιθετικός της Σασουόλο, έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει γκολ σε 3 σερί ματς υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η Ιταλία δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και στο 38’ ο keeper των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να σταματήσει το σουτ του Ιμόμπιλε στην κλειστή του γωνία, σε μια φάση που ξεκίνησε από μπαλιά του Ινσίνιε. Στην επανάληψη, δύσκολα θα περίμενε κάποιος τους Ιταλούς να φορτσάρουν. Παρότι οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και «πήραν» κάποια λάθη, δεν μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3ος, Χαλαρή, Ιταλία,3os, chalari, italia