Πρεμιέρα με Ιμπραχίμοβιτς και... κορυφή η Σουηδία

Με τον Ιμπραχίμοβιτς να επιστρέφει ύστερα από 5 χρόνια και να δίνει ασίστ, η Σουηδία νίκησε 1-0 την πολύ καλή Γεωργία, σε ματς για τον όμιλο της Εθνικής μας.

Η τέλεια πρεμιέρα χωρίς υπερβολή ήταν αυτή για την Σουηδία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάνε Άρσεσον, είχε ξανά τον Ζλάταν βασικό, τον είδε να δίνει μια σούπερ ασίστ για το μοναδικό γκολ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Εθνικής μας με την Ισπανία στην Γρανάδα, η ομάδα του πάτησε από την Day1 στην κορυφή

του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παρά την ήττα, οι φιλοξενούμενοι, ομάδα που προπονεί ο Βίλι Σανιόλ και θα βρει μπροστά της η Ελλάδα, έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη ήρθε στο 14’ όταν ο Κβιλιτάια έχασε απίστευτο τετ-α-τετ ολομόναχος, για να απαντήσει στο 25’ ο Ισακ. Τη διαφορά για την Σουηδία την έκανε ο Ζλάταν στο 35’ όταν στόπαρε με το στήθος και πριν η μπάλα πέσει, την έδωσε - χωρίς να βλέπει - στον Κλάεσον και εκείνος πήρε και με προβολή έκανε το 1-0. Στην επανάληψη ο Ίσακ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς στο 79’ αλλά στο 82’ χρειάστηκε ο keeper των Σκανδιναβών, Νόρντφελντ, για να αποκρούσει με το ένα χέρι το σουτ του Σενγκέλια και να διατηρήσει το 1-0 ως το τελικό.

Σουηδία (Γιάνε Αντερσον): Νόρντφέλντ, Λούστιχ (84’ Κραφτ), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Χελάντερ, Λάρσον, Κλάεσον (74’ Φόρσμπεργκ), Ολσον (68’ Εκνταλ) (74’ Σβάνμπεργκ), Κουλουσέβσκι, Ισακ, Ιμπραχίμοβιτς (84’ Κουάισον).

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κάσια, Ντβάλι, Τσαμπράτζε, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα (60’ Γκβίλια), Κβεκβεσκίρι (60’ Σενγκέλια), Αμπουρζάνια, Λομπανίτζε (78’ Μπερίτζε), Κβαρατσκέλια (46’ Κιτεϊσβίλι), Κβιλιτάια (84’ Μικαουτάτζε).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρεμιέρα, Ιμπραχίμοβιτς, Σουηδία,premiera, ibrachimovits, souidia