Δίωρη στάση εργασίας Ναυαγοσωστών στις 9 Οκτωβρίου στη Λάρνακα

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, κατέρχεται τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, ο Κλάδος Ναυαγωσωστών Λάρνακας, ζητώντας εφαρμογή του Σχεδίου «Σαλαμίς» και την αύξηση του αριθμού των μόνιμων ναυαγοσωστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Εργατών Κυβερνητικο-στρατιωτικών και Κοινωνικών Ιδρυμάτων ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ - ΠΕΟ «η απαξιωτική»

όπως τη χαρακτηρίζουν «στάση απέναντι στους Ναυαγοσώστες και την Συντεχνία μας και η άρνηση της Επαρχιακής Διοίκησης για διάλογο, μας αναγκάζει να αντιδράσουμε δυναμικά. Συγκεκριμένα με επιστολές μας ημερομηνιών 29 Μαΐου και 22 Σεπτεμβρίου προειδοποιούσαμε ότι η εφαρμογή του Σχεδίου «Σαλαμίς» για την ασφαλή λειτουργία των παραλιών κατά τους χειμερινούς μήνες προϋποθέτει την αύξηση του αριθμού των ναυαγοσωστών που είναι σε 12μηνη απασχόληση».

Δυστυχώς, προστίθεται στην ανακοίνωση «παρά τις προσπάθειες μας δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση, καμιά διάθεση για συζήτηση εκ μέρους της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας γεγονός θλιβερό και επικίνδυνο για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις προκαθορισμένες οργανωμένες παραλίες κατά τους χειμερινούς μήνες».

Αφού εξαντλήσαμε , σημειώνεται «όλα τα μέσα που διαθέτουμε για συζήτηση και επίλυση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει ο Κλάδος των Ναυαγοσωστών στην Λάρνακα, δεν μας μένει άλλη επιλογή από την εξαγγελία δίωρης στάσης εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου απαιτώντας την εφαρμογή του Σχεδίου «Σαλαμίς» και την αύξηση του αριθμού των μόνιμων ναυαγοσωστών».

Σημειώνεται ότι οιναυαγωσώστες θα συγκεντρωθούν μπροστά από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα